Stop ve Tekleme Sorunu Hakkında

coderiyus

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,
2004 Model 80 bin km'de Benzin ve Tüplü Megane II araç sahibiyim.
Geçen gün 50 km bir yolculuk ardından aracımı park ettim yaklaşık 3-4 saat sonra aracıma tekrardan geri döndüm.
Aracımı çalıştırmak için marşa bastığımda bir 5-10 sn. kadar zorlandı ancak çalışmadı tekrardan kontağı kapattım. 2. denememde araç çalıştı ancak bu sefer hemen stop etti. 3. denememde araç çalışmıştı ancak 10 sn geçmeden stop ediyordu. Belkide böyle bir 10 kere denedim. Baktım olmuyor biraz aracı yürütmek istedim ancak bu seferde araç çok fena tekliyordu ve gaza basmazsam hemen stop ediyordu. Mecburen otobana çıktım ve baya bir tekleme yapa yapa eve geldim.
Aracım 3 gündür bu şekilde olduğu yerde yatıyor, çalıştırıyorum 10 sn sonra hemen stop ediyor. Acaba aracımda ne gibi bir sıkıntı olmuş olabilir?

** Birde şöyle bir durumu eklemek istiyorum belki bir fikir verir bu sıkıntıdan sonra sinyal verdiğimde normalde sinyal sesi tık tık öterken bu olaydan sonra çok hızlı bir şekilde ötmeye başladı. 4 lü flaşör falan yaktığımda da aynı şekilde bazen yapıyor bazen yapmıyor.

Birde İzmir'de güvenilir bir ustaya ihtiyacım var. Öneride bulunabileceğiniz veya yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Murat kardeşim, biliyorsun sonradan tüp takılan sıralı sistem araçlarda ilk önce benzinle çalışır sonra belli bir ısında gaza geçer. Senin aracın benzinle çalışmıyor şu anda. Eğer göstergende bir sorun yoksa ve benzinin varsa, boğaz kelebeğini temizletmelisin. Yada bilgisayara bir bağlatıp baktırmalısın sıkıntı ne. Buji, kablolar, ateşleme, vs. vs bir sürü etken olabilir çalımamasında. Sinyal içinse lambalarından bir tanesi patlak olduğunda bu şekilde hızlı yanıp söner. Lamba kontrolünü yap bakalım patlak varmı. Yoksa zaten bilgisayara bağlandığında her şey ortaya çıkar. Umarım kısa sürede sıkıntıların giderilir.

Aracın gösterge panelinde bir hata mesajı yok, aracımda yaklaşık 1 depo kadarda benzin vardı.
Zaten 1 hafta önce aracımın periyodik bakımını yaptırmıştım. Bujiler, filtreler, yağı falan değiştirilmişti. 1 hafta sonra bu olayla karşılaştık. Boğaz kelebeğine servis bakımında kontrol ettirmiştim tertemizdi. Bu sinyaldeki ses artışını dediğim gibi hep yapmıyor aracımın bütün lambalar yanıyor ama bu olaydan sonra bunu yapmaya başladı.

Ben bir elektronik sorun var, hava akımında sıkıntı var veya enjektörlerde bir sıkıntı var diye düşünüyorum ama tam emin değilim. Biraz araştırdım ama güvenilir bir yer olmadan aracımı kimseye elletmek istemiyorum.

Arkadaşlar merhaba,
2004 Model 80 bin km'de Benzin ve Tüplü Megane II araç sahibiyim.
Geçen gün 50 km bir yolculuk ardından aracımı park ettim yaklaşık 3-4 saat sonra aracıma tekrardan geri döndüm.
Aracımı çalıştırmak için marşa bastığımda bir 5-10 sn. kadar zorlandı ancak çalışmadı tekrardan kontağı kapattım. 2. denememde araç çalıştı ancak bu sefer hemen stop etti. 3. denememde araç çalışmıştı ancak 10 sn geçmeden stop ediyordu. Belkide böyle bir 10 kere denedim. Baktım olmuyor biraz aracı yürütmek istedim ancak bu seferde araç çok fena tekliyordu ve gaza basmazsam hemen stop ediyordu. Mecburen otobana çıktım ve baya bir tekleme yapa yapa eve geldim.
Aracım 3 gündür bu şekilde olduğu yerde yatıyor, çalıştırıyorum 10 sn sonra hemen stop ediyor. Acaba aracımda ne gibi bir sıkıntı olmuş olabilir?

** Birde şöyle bir durumu eklemek istiyorum belki bir fikir verir bu sıkıntıdan sonra sinyal verdiğimde normalde sinyal sesi tık tık öterken bu olaydan sonra çok hızlı bir şekilde ötmeye başladı. 4 lü flaşör falan yaktığımda da aynı şekilde bazen yapıyor bazen yapmıyor.

Birde İzmir'de güvenilir bir ustaya ihtiyacım var. Öneride bulunabileceğiniz veya yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kardeşim büyük ihtimal pistonlara ateşleme gitmiyor yani bujilerin 2 si ateşleme yapmıyor.Bobinden kaynaklı olabilir.

Geri