Spor Yay Sonrası Rot / Balans Ayarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kayhan07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kayhan07

Kayhan KORKMAZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,
Bir aksilik çıkmaz ise araç bugün spor yay ile 5 cm düşecek. Yalnız aklıma takılan bir soru var,
Spor yay montajından sonra rot balansa girmek gerektiği ve rot balansa girilmediği taktirde
* lastiklerin çok çabuk aşındığı
* yaydan performans alınamadığı söylendi.

Gerçekten rot / balans ayarına girmeli mi? girmesi gerekiyorsa, hemen mi yapılmalı, yoksa bir süre kullanıldıktan sonra mı? yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
araca yeni yay ları söktürürken hafifte olsa cekiç kulanılacak cıkarmak için oda rot ayarını bozmaya sebeb olacak hatta fikir olur diye bir bilgiyi paylaşmak istiyorum
:eyv

ROT AYARI için
1.
Her 5 bin km' lik periyotlar dolduğunda,

2.Otomobiliniz yolda sağa sola çektiğinde, dalma ve gezinti yaptığında,
3. Otomobiliniz derin bir çukura düştüğünde,
4.Amortisör ve yürüyen aksam parçaları değiştirildiğinde,
...ROT ayarlarını yaptırınız.

B11.JPG

BALANS AYARI için
1.Her 5 bin km' lik periyotlar dolduğunda,
2.Otomobilinizde titreşim başladığında,
3.Yeni lastik satın aldığınızda (her yeni lastik fabrikadan balanssız gelir),
4.Lastiklerden herhangi biri patladığında,
5.Sert frenlemeler yapıldığında,
6.Fren diskleri değiştirildiğinde (fren diskleri de balanssızlık yapabilir),
...BALANS ayarlarını yaptırınız.

B7.JPG

kolay gelsin .

Teşekkürler. Off bir bu eksikti yaa.. Neyse yaptıracağız artık ne yapalım. :)

Ben yayları serviste takrtırdım rot balans falanda yapmadılar çekme titremede olmadı ama yeni araba olduğundan yapmamış olabilirler...

Ben yayları serviste takrtırdım rot balans falanda yapmadılar çekme titremede olmadı ama yeni araba olduğundan yapmamış olabilirler...

aynen abi yeni arabalarda sıkıntı olmuyor ama genede tedbiri elden bırakmamak gerekiyor :D :eyv belkide bi göstersen hafifte olsa rot ayarı cıkar belki abi :D servisleri biliyorsun uğraşmak istemiyor

Aslında bende bundan yaptırtmak istemiyorum.
Çünkü rotlar ile oynadığımda sürekli ayar gerektirecek. Evet yollar kötü ama şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım. yay taktırdıktan sonra deneyip, sonra mı karar versem.

Bence güvenlik için arabaya yapılan her işlemden sonra bir baktırmak gerekiyor :eyv sonucta aracın aerodinamik ile oynuyorsunuz

balans düzgünse gerek yok ama yaylar iyice oturduktan yani 1 hafta falan sürdükten sonra rot ayarı yapmakta fayda var

bence yaptırın kuzenimde yaptrmadı gecen sene beraber lastik aldık sıfır aynı marka aynı desen hatta o benden 1 ay kdr sonra aldı şimdi ön lastiklerinde nerdeyse diş yok okdr dedk bi rot ayarına sok die ama çok önemsemiyodu benim rotlarım ayarlandı lastiklerim hala sıfır gibi yakt tüketimi yol tutuşu hızlanma süresi son hız fren mesafesi gibi birçok seyi etkiliyo rot ayarı bence parça değişimini beklemeden sıkca kontrol edilmeli bi işlem yapmadıklarında ücret almıyolar zten ben sanaiye gittigimde vaktim olursa kontrol ettiriyorum sürekli 5000 i falan beklemeden :eyv

yaptırman senın yararına abı

Geri