Soğutma Suyu Eksilmesi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vutini
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vutini

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar;

2013 model Captur aracım var. Silecek suyu koymak için kaputu açtığımda motor soğutma suyunun deposunda hiç kalmadığını gördüm (Hararet sorunum hiç olmadı). Bunun üzerine yıllardır gittiğim motor ustası özel servise gittim. Aracı bıraktığımda borularda vs hiç bir kaçak tespit edilmedi. Devam eden kullanımlarımda araç neredeyse gün aşırı depodaki suyu bitirmeye başladı. Ardından soğutma suyuna motor yağı karışması ile yine aracı servise bıraktım. Yağ soğutucusunun değişmesi gerektiği ve radyatörün nerdeyse tamamen tıkalı olduğu ortaya çıktı. Yağ soğutucusu ve radyatör orijinalleri ile değişti. Bu değişimlerden sonra suya yağ karışma sorunu çözüldü ve su eksilmesi max seviyeden min seviyeye inmesi yaklaşık 20-25 günlük sürelere uzadı ama maalesef sorun tamamen çözülmedi. Hiç bir yerde kaçak bulunamaması nedeni ile sorunun motordan kaynaklı olma ihtimali olduğu, motorun rektefiyeye girmesi gerektiği ancak bunun 7-8000tl’ye mal olabileceği için şimdilik bu şekilde idare etmeye çalışmam söylendi. Bir ilgisi var mıdır bilmem ama bu olay başıma gelmeden önce kışın kaloriferde de ısıtmama sorunu vardı. Klimalı-klimasız farketmeksizin motor sıcakken kalorifer neredeyse soğuk hava üflüyordu, bunu da not olarak eklemiş olayım. Başına benzer bir soğutma suyu eksiltme sorunu gelen varsa yazarsa çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Yag soğutucusu arizasi bendede oldu. Sadece soğutucu degisti. İlacla ici temizlendi simdi bir sikinti yok cok sukur. Yanlis biliyorsam duzeltin ama ustalar gayet net birsekilde suyun kacakmi yoksa kapak contasidanmi bilirler. En basit icerdebasinc olur. Bunu hortumlari sıkarak anlayabilirsiniz. Hemen sokturmeyin motoru. Buyuk ihtimalle kacak biyerdedir

Geri