Soğuk havalarda bujiyi iki kez ısıtmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan d.unlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

d.unlu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar malum bizim araçlar start stop tuşu ile çalışıyor. Soğuk havalarda aracı çalıştırmadan bujiyi 2 kez ısıtmayı nasıl yaparız? Yani anahtarla çalışan araçlarda anahtarı yarım tur çevirip bujiyi ısıtma işleminden bahsediyorum.
Araç 2012 scenic 1.5 DCI edc

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence gerek yok.
çünkü zaten hava soğukluğundan ve belli bir süre çalışmayıp şarj olmadığından akü en dip sevilerde bir de buna oldukça fazla akım çeken ısıtmalar devreye girince akünün 2. önemli işi olan marş sıkıntıya düşer.
buna 2. kez aynı şeyi denemek aracın çalışmamsına sebeb olabilir.zaten bazı dizellerde çalışmadığı zaman 2.marş öncesi bujiler devreye girmiyor.

Gerek yok , zaten siz düğmeye basınca ideal ısıya gelince marşa basıyor. Dikkat edin marşa geçiş süresi yaza göre daha uzundur.Siz düğmeye dokunun geri kalanını araç halleder.

Teşekkürler arkadaşlar, araç biraz nazlı çalışıyor ilk çalıştırmada o yüzden denemek için sormuştum. Mazot filtresini değiştirdim, akü gir yıllık, bujilerin durumunu kontrol ettirdim sıkıntı yokmuş. İki kez ısıtıncs belki düzelir diye umuyordum.
Acaba başka sıkıntı ne olabilir?

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri