Soğuk havada sarsıntılı ve gec çalışması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nigne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nigne

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar aracim 2012 1.5 dci edc pirivilege aracim sabahlari hava ekside iken marşa bastigimda tar tar edip sarsıntılı bi sekilde zor çalışıyor ama gun icinde hic boyle durum yok.kartli sistemde ön ısıtma yapilmiyor diye biliyorum.kizdirma bunilerindem yaparmi bu durumu?

2013 model tocuh plus fluence edc aracım var. Kartlı sistem var bende de. Çalıştır tuşuna basınca kısa bir süre kızdırma bujisi işareti çıkıyor ve ardından araç çalışıyor. Soğukken normalden daha sesli çalışması normal bir durum.

Kartı yuvasına yerleştirdiğinizde yarım kontak yapmış oluyor bir kaç saniye bekleyip göstergede buji işaretini görebilirsiniz. Ama kart yuvada değilken çalıştırdığınızda arkadaşın dediği gibi başar basmaz çalıştırmıyor bir kaç saniye içinde çalışıyor. Bu Arda kızdırma bujisi isini yapıyor. Bende anahtarlı fluence var. Eksi havalarda çok nadir geç marş alabiliyor kızdırma bujisini beklediğim halde.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim 2013 joy da aynı serviste ve özel Renault ustalarına birer gün bıraktım gece sabah siz hem bakın hemde makineye bağlayıp arıza varsa tespit yapın diye ama hiç bir şey çıkmadı her şey normal dediler o yüzden kışın kafana takma bence sesli ve sarsıntılı çalışmasını

Aküyü de kontrol ettirmekte fayda var, zayıflamışsa eğer ondan da yapıyor olabilir.

Akü Yen'i değiştirdim aynen devam sesli çalışma

Bundan önceki aracimda 2012 dinamikdi eksi 10 da bile zorlanmiyodu bu araci yeni aldim cok garibime gitti gec çalışması onemli degilde araba sallaniyo resmen kizdirma bujilerine baktircam.

Bende ondan şüpheleniyorum bizide bilgilendirirsen memnun olurum

araçta standart 62 amper akü var akü değişiminde 70 amper akü takmanızı öneririm. Ancak buda yeterli olmaya bilir 2011 1.5 business var bendede aynı durum oluyor soguk havalarda çalışmada gecikme olabiliyor. Akümü 70 amper taktıgımda süre dahada azaldı. Birde araçtaki antfirizinizi kontrol ettirmenizi öneririm.

70 amper akü, akü boşluğuna sığıyor mu?

Geri