Sizde de 110 km'den sonra motor zorlanıyor mu?

istanbulsporlu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Tüm Clio'culara merhaba...

Benim 2006 model 1,5 Clio'm var. 110 km hızı geçtikten sonra motorun çok zorlandığını hissediyorum. Yol tutuş da herhangi bir problem olmuyor. Direksiyon da da bir titreme yok ama o zorlanma sesini hissediyorum. Aynı durum sizde de var mı acaba?

motor bakımlı mı, turbo, debrıyaj, genel bakımlar, vs nasıl... kaç ps.bg ... ona göre fikir olur... ;)

1.2 clıo sıkıntı yok 180 ne kadar devam, uzun yolda hep 110km sabit giderim arabamın en sevdiği hız aralıgı bu

istanbuldaysanız gelin würth carbon clean uygulaması yapalım. aracınız 6 senede muhtemelen enjektörler tıkanmış olabilir. motor içi ve enjektörlerde ve egzos sisteminde oluşan kurumlar gücünü kaybetmesine sebep olmuş olabilir.

Tüm Clio'culara merhaba...

Benim 2006 model 1,5 Clio'm var. 110 km hızı geçtikten sonra motorun çok zorlandığını hissediyorum. Yol tutuş da herhangi bir problem olmuyor. Direksiyon da da bir titreme yok ama o zorlanma sesini hissediyorum. Aynı durum sizde de var mı acaba?

aracın 65 bg likse doğrudur hızlanması pek içaçıcı değil hatta ben 150 km yi geçemiyorum. öceki aracım 206 hdi idi zorlanmadan 160 çıkabiliyordum ama arada 10 bg lik fark var. 206 75 bg idi.

Sorun yok benim arabamda aynı 65lik 120de 5. viteste 3000 devire geliyor motorun bagırması gayet normal bu devirde yalıtımda iyi olmadığından zorlanıyor hissi veriyor bunun kapasitesi bu yapacak birşey yok:)

Hiz 110 da iken devir kac oluyor onu bilmek lazim debriyaj bitmis olabilir.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bütün cevaplar için teşekkürler... Uzun süredir internete giremediğim için yazamadım.

Aracım 65 bg. Debriyaj da bir sıkıntı yok. Fakat enjektörler tıkanmış olabilir okuduklarımdan çıkardığım kadarıyla

65bg likler hız konusunda biraz sıkıntılı 5inci vites 110 120 hızlarda devir zatn 3000 civarında 2500 devir geçtiği anda ses yükselmeye başlıyor fakat şunu farkettim benim aracımda 100le giderken 5 ten 4 e çekiyorum gazın tahminimce 3/4 üne basıyorum araç kükremiyor fakat dip gaz yaptıgım anda araç direk 140a ulaşıyor. 140 dan çok fazla ileri gitmedim birkaç defa 150yi gördüm daha gider mi bilemiyorum.

Ben de 1.5 dci 65bg kullanıyorum hiç bir zorlanma hissetmiyorum. tabiki 100-150bglik araçlarla kıyaslamamak lazım. Bence 65bg araca göre gayet iyi hızlanıyor. Son hız olarak da motor kötü durumdayken 170-180 gördüm.

Geri