Servismi açsak acaba..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Y_nokta_T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Y_nokta_T

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
aracımın aydınlatmasından hiç memnun değilim. o yüzden bi süredir mercekli far arayışındaydım. istanbulda falan yapılıyormuş. birde ayrı olarak initiale farlar mevcut. ebayda falan bir kaç kere denk geldi 370 euro kadar fiyatı var. daha önce böyle bi işe kalkışmadığım için yurtiçinden bulayım dedim. parça numaraları ile servisi aradım. initiale farın tanesi 2710,33 + KDV :)
far bu ; eğer çifti 2710,33 olmuş olsa yine bi düşünürdüm.

anlaşılan iş yine başa düştü, bugun 200 tl ye çıkma takım far buldum. onu alıp bi uygulama yapıcam. uygulama aşamalarını sizlerle paylaşırım tekrardan.

kırmızı olan iç kısmı çift renkli boru led ile kaplamayı düşünüyorum. normal parklarda snow white sinyalde sarı yanıcak şekilde

Sonuçları ve yapım aşamalarını dört gözle bekliyorum :eyv

Bu gidişle servis açacaz.

Maşallah güzel görünüyor da kimse de, demiyor ki yasal mı, özellikle geceleri öndeki aracın sürücüsünün gözünü alıp herhangi bir kazaya sebebiyet verir mi vermez mi, muayeneden zaten geçemeyeceği gibi araca sonradan takılan (ve ayarsız olan) zenon angel vs. farlar, uygulama esnasında polisin araç bağlamaya kadar varabilecek yaptırım uygulayabileceğinden bahseden yok. Milletçe zaten dış görünüşü pek severiz ama sonuçlara katlanmaya geldi mi haklı çıkmaya çalışır karşımızdakini suçlarız. Ben özellikle geceleri uzunla gelen, sis olmadığı halde sis farları ile rahatsızlık verenlerin bolca küfür ederek kulaklarını çınlatıyorum. Arkadaşlar trafikte sadece biz yokuz karşımızdaki sürücüleri de düşünerek ona göre davranmamız lazım ama bencillikte maalesef sınır tanımıyoruz. Olaya farklı bir yönden yaklaşmak istedim.

Avukat bey iyi yönde yaklaşmışsınız teşekkür ederim. Lakin ; bende bahsettiğiniz sürücülerden olmamak adına "mercekli" far yapma peşindeyim. ( her iki resimde de olduğu gibi "mercekli" )
Ayrıca ayarı tam olduğu sürece muayenede bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum..

Ben önceki araçtan biliyorum sonradan takılan zeon nedeniyle muayeneden geçirmemişlerdi, mercekli farı tam olarak bilemiyorum ancak teknisyen dediğine göre fabrika çıkışı orjinal harici takılan farlar ağır kusurlu sayılıyor demişti. Ben söktürüp normal farlarla geçmiştim. İyi görüş elde edilememesinin en büyük nedeni kullanılan ampüller hem iyi aydınlatmıyor hemde çabuk patlıyorlar. Osram nightbreaker ile ben o sorunu çözdüm. Önceki araçta 3-4 ayda bir ampül patlardı, osram aldım satana kadar 2 yıl kullandım. Captur a geçince de hemen ilk işim ampülleri değiştirmek oldu özellikle yağmurlu havalarda görüş çok düşüyordu.

bence siz bi mercekli farları araştırın. eminim sizinde ilginizi çeker :) dediğiniz gibi kalkıp mercek olmadan xenon ampulu takarsanız ne görüş elde edersiniz nede muayeneden geçersiniz.
özellikle lüx sınıf araçlarda kullanılan bir aydınlatma türüdür bu mercekli far..

Doğrudur duruş olarak oldukça hoş, aydınlatma olarakta faydası vardır mutlaka. Ama yukarı da dediğim gibi rahatsızlık vermemeli kimseye.

ben zaten sırf karşımdan gelen rahatsiz olmasın diye merceksiz xenon kullanmıyorum. çevremdekileride olabildiğince uyarıp polis islem vs vs gibi konularla korkutuyorum :)

Geri