Scenic 2 1.5 dci 105 Direksiyon Kolon Kilidi Sorunu 2005

pennywise

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaslar,

Aracım direksiyon sorunum olustur bildiginiz uzere direksiyon elektrikli yani hidrolik degil. ve bunun tamiri sirasin da kolod kilidini bozduk. ve direksiyon elektrik aksamini komple degistirdik. Sadece sorun direksiyon kilidi olarak gosteriyor bilgisayar. Su durumda yeni parca araba ile ulusmazlikmi var yoksa da bilgisayarla eslestirilmemi yapilmasi gerekiyor su durumda bilemiyorum.
Yardimlarinizi bekledigim nokta

1. direksiyon kilidinin sifir olmasimi gerekli yani araca bilgisayarla tanitilmasi icin ?
2. cikma parca taktigimiz ise servis bunu ben yapmam illaki sifir parca temin etmem lazim diyor bu nedenli dogru ?
3. bu sorundan kurtulusum nasil mumkun iki tane direksiyon kilidi ile ortada kalmis durumdayim ?

:deli :deli:deli:deli:deli:deli:deli:deli:deli

acil yardım, yokmu bilgisi olan arkadaslar

Servis çıkma parça ile tamirat yapmadığından aracınla ilgilenmez, tamirat yapsa MAİS ile sıkıntı yaşarlar bu yüzden OBD cihazı ile arıza kaydı silen ve tanıtım yapabilen özel serviste yaptırman gerekiyor...

Değerli Pennywise Üyemiz. Sorunuz Cevaplanmış. Umarım Daha farklı bilgi ve çözümlere dayalı sonuçlar alırsınız... İyi Forumlar.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

orijinal parca yerine cikma parca takarsan servis bunun arkasında durmaz zaten. Madem cikma aldin, bir oto elektronikciye git ve Ariza isigini sondurt. Eğer bir tanidigin yoksa ve İst anadolu yakasindaysan Elektronikçi arkadasim var. Adresini mesaj atarim

Son düzenleme:
Slm arkadaşım kolon kilidini içinde küçük bir elektronik kart var eğer ona zarar vermediyseniz o soketi alın yeni aldığınız içindeki kartı çıkarın eski orjinal kartı takın araba çalışır .Eğer karta zarar verdiyse. Yeni aldığın kolon kilidini arabaya tanıtmak lazım şimdi çoğu tamirci de var reno clip cihazıyla bakar onunla tanıtıp işlemin halledilir.saygilar

Arkadaslar degerli tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Yanliz aracin servis disinda hicbir cihaz kontak acilmadigi icin ariza tespiti ve silme islemi yapmiyor. dionestic deniliyor servis yeni parca alip kendisi tanitmasi gerekiyormus. Neyse bu sorunum diger reno culara ders olsun bunu ne sokun nede dokunun arabanin en degerli parcasi ve en masrafli yeri.
iyi forumlar...

Geri