Sanziman Bilyesinden Kacak

cibirlover1

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar ,

Gecen hafta icerisinde 2007 1.5DCI aracim "Fren Arizasi" verdi. Bu sebeple haftasonu sanayiye gittim. Hidrolik haznesinde ki hidrolik seviyesi Low seviyesinin altina inmisti. Ustamız bunun üzerine sistemde bir yerde kacak oldugunu soyledi. Lifte kaldirdik basta fren sistemi kontrol ettik. Hortumlar ve fren merkezinde bir kacak olmadigini sanzuman rulmanindan yada bilyesinden kacirdigini soyledi. Ustamiza uzun yillardir gittigimden dolayi beni de dusunerek binici oldugumu da bilerek baski balatayida degistirmemi önerdi. Baski balata +bilye +Iscilik 900 ile 1100 arasinda bir fiyat cikacagini soyledi. Aracimi 6 bin km once aldigim icin bundan once baski balatanin ne zaman degistigini bilmiyorum. Ama kullanirken en ufak bir ayiramama vs yok. Hatta 5. Viteste direk stop etti. Yani saglam gibi ama 400 tl gibi bir iscilik verip 200 de rulmana verdikten sonra acaba indirmisken baski balatayida degistirmeli miyim kararsiz kaldim sizlere sormak istedim. Sizlerin fikri nedir bu konuda ?

Debriyajda sertleşme yoksa, ani gazlamada kaçırma yoksa baskı balatada sorun yoktur tahminen, dolayısıyla değiştirmek gereksiz gibi. Ucuz bi parça olsa değiştir derim ama debriyaj seti yaklaşık olarak 350-400 TL arası tutar. Ama usta güvenilir ve baskı balata zayıf diyorsa bi düşünmek te gerekir.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Herhangi sertlesme vs yok. Ustalarima da guveniyorum. Onlarda bir kez iscilik vermisken sanzimani da indirmisken ,baski balatayi da degistir bir 70 80 bin daha rahat rahat bin gibi söylüyorlar...Ama kararsiz kaldim sizinde dediginiz gibi 300-350 tl lik bir parca.

Geri