Sağ ön taraftan gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fuk_18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fuk_18

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar aracim 2000 clio hb 1.4 rxe modeli aracim son 1 aydir sag on tarafdan ses geliyor ses su sekilde olusuyor kaldirimdan inerken veya bozuk yolda giderken sag tarafdan tak tak diye birsey vuruyor once amortisör dedim baktirdim ondan dedgil kimse bulamiyor sorunu direksiyonu sola kirip geri geri gelirken cok belli ediyor kendini tak tak diye veya titreme yapiyor kalkislardada anlasiliyor tik tik vurdugunu anlik hisediyorsun bu sorunun neden kaynaklandigini bilen veya fikir yurute bilecek olan arkadaslara simdien tesekkür ederim

sağ sola dönerken oluyor mu?

hayir direksiyonla iligli sorun oldugunu sanmiyorum anlattigim gibi sandece engebeli yolda giderken tak tak vuruyor birde hafif kaldirimdan asagi indigimde tik vuruyor

sağ sola dönerken oluyor mu?

Amortisör rulmanından gelebilir,motor kulaklarında hasar olabilir,detaylı bakılması lazım...

salıncakta olabilir...

amortisorler zaten gidici paslanmis gazli bunlar yagli sistem degil onlari degistirmeyi dusunuyorum acaba sifir amortisor aldigimda amortisor rulmanlarida degisiyormu yani sifir amortisörün icinde geliyormu rulman yoksa onuda ayrimi almam gerekiyor.birde motor alt kulagini degistirdim lastigi yirtilmisti icindeki ama ses hala var ustalar bulamiyorlar sol tarafda rot milinde hafif bosluk var o yapar diyor ama sanmiyorum cunku sesin geldigi yer sag taraf ayni amortisör patlak gibi tak tak vuruyor en son care bu sekilde kullancam gittig yere kadar arac nerde kalirsa orda birakcam ondan sonra yaptircam :cool:

Amortisör rulmanından gelebilir,motor kulaklarında hasar olabilir,detaylı bakılması lazım...

anlattıgının aynısı bendede vardı.amortısor bılyaları degıstı.ses kesıldı.

arkadaslar aracim 2000 clio hb 1.4 rxe modeli aracim son 1 aydir sag on tarafdan ses geliyor ses su sekilde olusuyor kaldirimdan inerken veya bozuk yolda giderken sag tarafdan tak tak diye birsey vuruyor once amortisör dedim baktirdim ondan dedgil kimse bulamiyor sorunu direksiyonu sola kirip geri geri gelirken cok belli ediyor kendini tak tak diye veya titreme yapiyor kalkislardada anlasiliyor tik tik vurdugunu anlik hisediyorsun bu sorunun neden kaynaklandigini bilen veya fikir yurute bilecek olan arkadaslara simdien tesekkür ederim
Merhaba,

Aracınızın aks kafası bozulmuş dönüşlerde bundan dolayı ses yapmaktadır.

İyi günler,

Geri