Sabahları sarsıntılı çalışan motor sorunu.

guitar junior

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım Renault 19 1.6 RT Klima Karbüratör 96' LPG

Aracım sabahları soğukken çalıştırıldığında sarsıntılı ve gürültülü çalışmaya başladı. Bu sarsıntı gaza bastığımda geçmiyor. Ancak araç ısınınca normale dönüyor. Sarsıntı sanki piston bir yere çarpıyor, zorlanıyor gibi, piston hareketiyle orantılı bir sarsıntı... Benzinde de LPG'de de yapıyor.

Motor yağının eskimesinden, özelliğini kaybetmesinden olabilir mi diye düşündüm ancak Castrol Magnatec 10W 40 alalı daha 4 ay 5000 km oldu.

Son düzenleme:
Mekanik bir sorun olsa sesten anlaşılır, ateşleme ile ilgili bir problem olabilir, hararet müşürünede bir baktır. Gözlerden biri çalışmıyor da olabilir.

Buji ve buji kablolarını değiştirin . Tevzi makarası ve platine de baktırın .

Yanlış anlamayında aracınızın sorunu bir türlü bitmedi elden çıkarmakta fayda var gibi:o

Elden çıkarınca bir başkası uğraşacak, bizim için bir fark yok kardeş :)

Yanlış anlamayında aracınızın sorunu bir türlü bitmedi elden çıkarmakta fayda var gibi:o

Çok düşündüm de 12 senedir bende, anısı var.

Ayrıca bir başka forumda da paylaştım bir ayda ortalama çıkardığı masrafı, beni şuan sıfır araca göre MTV ve kasko haydi haydi amorti ediyor. Sıfır araç alırsam masrafım daha çok olacak. Bu araçtaki sorunlarım paylaştıklarımdan ibaret, geçinip gidiyoruz üstad... :)

Bujiler, ateşleme ayarı v.s kontrol edildi, sorun bulunmadı. Usta en son kullandığım yağı sordu. Castrol Magnatec 10W 40. Bu yağın benim araca hafif geleceğini iyi bir yağlama yapamayacağını, eskidiğinde kendini bu şekilde daha çok belli edeceğini söyledi. O kadar araştırıp iyi bir yağ kullanmak istememe rağmen ustanın önerisiyle karbüratörlü 19'uma klavuzda önerilenin ayarında Elf Taxigas 20W 50 koyduk, bakalım sorun bitecek mi... Artık sorun yok...

Son düzenleme:
Büyük ders: Yok 10W 40 mış yok full sentetikmiş, yarı sentetikmiş!... Yok arkadaş araba eskiyse yeni yağ hikaye, onu anladım.
Renault 19 1.6 RT Klima Karbüratör 96' LPG araca Elf Taxigas 20W 50 4L mineral yağ, başkası hikaye...

aynen katılıyorum 20w 50 yağ gerisi yalan

Geri