Ruhsat İşlemleri...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bilalrx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bilalrx

Bilgi Girilmemiş
Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü

LAZIM OLUR HESABI.... RFC BİLGİSİNE.... :cool:
Bulunduğu Kategori: Bulundurna Ruhsatı

İşyerinde Silah Bulundurma

Posted by admin in İş yerinde Bulundurma Çarşamba, 18 Nisan 2012 08:17 No Comments

1-DİLEKÇE: Silah Bulundurma ruhsatı talep eden herkes, silah satın veya devir alma talebine ilişkin dilekçe (İlçe Emniyet Müdürlüğüne hitaben) ile, ikamet ettiği İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmesigerekmektedir.
2) NÜFUS CÜZDANININ ASLI
3) 1 ADET NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ
4) DEVLET HASTANESİNDEN DOKTOR RAPORU (Psikolojik, Nörolojik ve Fiziki yönden rapor alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması veya Heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması gereklidir.)
5) SABIKA KAYDI (Adliyeden varsa Ad, Soy ad,Yas tashihine göre de sabıka kaydı alınacaktır.) (Sabıka kaydı çıkarsa Mahkeme Kararının ilgili mahkemeden Kesinleştiğine dair onaylatılıp getirilmesi)
6) SİLAH RUHSAT İSTEK FORMU Nüfus cüzdanına göre bilgisayar veya daktilo ile doldurulacak.

Meskende Silah Bulundurma

Posted by admin in Meskende Bulundurma Çarşamba, 18 Nisan 2012 08:16 No Comments

1-DİLEKÇE: Silah Bulundurma ruhsatı talep eden herkes, silah satın veya devir alma talebine ilişkin dilekçe (İlçe Emniyet Müdürlüğüne hitaben) ile, ikamet ettiği İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmesigerekmektedir.
2) NÜFUS CÜZDANININ ASLI
4) DEVLET HASTANESİNDEN DOKTOR RAPORU (Psikolojik, Nörolojik ve Fiziki yönden rapor alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması veya Heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması gereklidir.)
5) SABIKA KAYDI (Adliyeden varsa Ad, Soy ad,Yas tashihine göre de sabıka kaydı alınacaktır.) (Sabıka kaydı çıkarsa Mahkeme Kararının ilgili mahkemeden Kesinleştiğine dair onaylatılıp getirilmesi)
6) SİLAH RUHSAT İSTEK FORMU Nüfus cüzdanına göre bilgisayar veya daktilo ile doldurulacak.

Bulunduğu Kategori: Taşıma Büro İşlemleri

Can Güvenliğinden Taşıma Ruhsatı

Posted by admin in Can Güvenliği Taşıma Çarşamba, 18 Nisan 2012 08:25 No Comments

1) DİLEKÇE (İkamet ettiğiniz Valilik Makamından Havaleli)(Can Güvenliğinin Tehlikede olma sebebi, ne iş yaptığı, can güvenliğinden dolayı her hangi bir yere müracaatının olup olmadığı belirtilecek ve bununla ilgili belgeler silah ruhsatı müracaatı dosyasına konulmak üzere tarafımıza getirilecek. )
2) NÜFUS CÜZDANININ ASLI
6) SABIKA KAYDI (Adliyeden varsa Ad, Soy ad,Yas tashihine göre de sabıka kaydı alınacaktır.) (Sabıka kaydı çıkarsa Mahkeme Kararının ilgili mahkemeden Kesinleştiğine dair onaylatılıp getirilmesi)
7) SİLAH RUHSAT İSTEK FORMU Nüfus cüzdanına göre bilgisayar veya daktilo ile doldurulacak.Formu indirmek için
8) VESİKALIK FOTOĞRAF (5 ADET ) ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş)
9) 1 ADET YARIM KAPAKLI KARTON DOSYA
10) YAPTIĞI İŞLE İLGİLİ BELGE
a) Şirket sahibi, ortağı veya çalışanıysanız : Bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden borçla ve ciro ile ilgili resmi yazı getirilmesi.
b) Kamu kurumunda çalışıyorsanız : Bağlı bulunduğunuz kurumdan görev belgesi. (Mühürlü)
c) Emekliyseniz : Emekli Cüzdan Fotokopisi.
d) Gayrimenkulle geçiniyorsanız : Gayrimenkullerinizin belgeleri.
e) Hiç bir iş yapmıyorsanız: Dilekçenizde ve Şube İstek formunda durumunuzun belirtilmesi.

Bulunduğu Kategori: Tüfek Ruhsatları

Yivli Av Tüfeği

Posted by admin in Tüfek Ruhsatları, Yivli Av Tüfeği Çarşamba, 18 Nisan 2012 08:15 No Comments

1- Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı:
1) Talebine ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğüne hitaben dilekçe,
2) Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı asli müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karsılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),
3 ) Son bir yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf,
4) Silah ruhsatı istek formu,
5) Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi,
6) Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu,
7) Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi fotokopisi
8) Yarım Kapak Dosya
2- Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsatı:
2) Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı asli müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karsılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),
7) Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi fotokopisi
8) Yarım Kapak Dosya
9) Avlanma Kartı Fotokopisi veya Avcılık Sertifikası (Orman Bölge Müdürlüğünden)

Yivsiz Tüfek

Posted by admin in Yivli Av Tüfeği, Yivsiz Tüfek Çarşamba, 18 Nisan 2012 08:15 No Comments

Yivsiz Tüfek

7) Yarım Kapak Dosya
NOT : Verilen Yivsiz Tüfek Ruhsatnameleri sadece Taşıma ve Bulundurma Yetkisi verir. Avlanmak için Orman Bölge Müdürlüğüne müracaat edip Avlanma Kartı alınması gerekmektedir.

LAZIM OLUR HESABI.... RFC BİLGİSİNE.... :cool:
en temizi/dertsizi otomatik tüfek gibi...ıslık

http://www.youtube.com/watch?v=KrWWdXS5Amg&feature=fvwrel

SC0Sxj02A2172ld6aZy8pFVa4xU3PkXDdmbbX8VZ1P5VZS5Rve.webpcAO5fJKPZFZbv6XBR6iWXRBv0N-allwr1FDLNT9XKm2TMI58jQ.webpTtGEltke5RWeO8-ukg1rGaIwD0OcCNG3H94xPva5y55d1oGFiT.webp

SİLAHLANMAYA VE ŞİDDETE HAYIR.... cenker

Ekli dosyalar

• SC0Sxj02A2172ld6aZy8pFVa4xU3PkXDdmbbX8VZ1P5VZS5Rve.webp
    SC0Sxj02A2172ld6aZy8pFVa4xU3PkXDdmbbX8VZ1P5VZS5Rve.webp
    9.7 KB · Görüntüleme: 0
  • cAO5fJKPZFZbv6XBR6iWXRBv0N-allwr1FDLNT9XKm2TMI58jQ.webp
    cAO5fJKPZFZbv6XBR6iWXRBv0N-allwr1FDLNT9XKm2TMI58jQ.webp
    7 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
​Gençliğe kötü örnek teşkil etme Bilal emmi:cool:
Birde unutmuşsun yanlarında epey bir tomar para lazım:cool:

genşşlere mesaj sonunda sosyal mesajı verdim beya...:cool:

""SİLAHLANMAYA VE ŞİDDETE HAYIR.... cenker""

genşşlere mesaj sonunda sosyal mesajı verdim beya...:cool:

""SİLAHLANMAYA VE ŞİDDETE HAYIR.... cenker""

Sen verdinde onlar gördümü;)Başka şeylere teşvik etmek lazım diyorum gençleri olur a biri merak eder heveslenir sebep olursun durup dururken bak ben bile iptal ettirdim ruhsatı:cool:

bizimki duruyo... bide tüfekmi alsam diyom... :cool:
silah bulundurmak-muhafaza etmek-taşımak rıskli bir iştir tabiki... :eyv sağlam güvenlik ve sağlam sinir lazım... :cool:

ayrıca, meraklısı kaçak veya ruhsatlı tedarik ediyor zaten... :berbat

egegunesi.gif

Son düzenleme:
bir anlık öfkeyle ne canlar gidiyor, evde silah bulundurma tutkusu yüzünden...

aile dostumuzun oğlunu kaybettik böyle, babasına kızıp evdeki silahı alıyor ve geri dönüşü olmayan acı olay.. daha 17-18 yaşında... o silah o evde olmasaydı gidip bir şeyleri kırıp dökecek, ya da en azından evde ailesi olduğundan hemen müdahale edilebilecek zararlar verebilecekti kendine..

hepimizin etrafında olmuştur silah olmasa belki de hayatta kalabilecekken... özellikle çocuk sahibi olanların çok ama çok dikkat etmeleri lazım ama bu devirde artık sağlam sinir mi kaldı herkes çıldırma eşiğinde yaşıyor, evlerden ırak diyorum...

bir anlık öfkeyle ne canlar gidiyor, evde silah bulundurma tutkusu yüzünden...

aile dostumuzun oğlunu kaybettik böyle, babasına kızıp evdeki silahı alıyor ve geri dönüşü olmayan acı olay.. daha 17-18 yaşında... o silah o evde olmasaydı gidip bir şeyleri kırıp dökecek, ya da en azından evde ailesi olduğundan hemen müdahale edilebilecek zararlar verebilecekti kendine..

hepimizin etrafında olmuştur silah olmasa belki de hayatta kalabilecekken... özellikle çocuk sahibi olanların çok ama çok dikkat etmeleri lazım ama bu devirde artık sağlam sinir mi kaldı herkes çıldırma eşiğinde yaşıyor, evlerden ırak diyorum...

Samimi olarak şunu söylemek istiyorum epey bir güneydoğu biraz merak ve zevk anlamında hayatımın epey bir bölümünde silah taşıdım ve kullandım.Oldukçada deneyimli ve tedbirli!!!olmamlada tanınırım.Gerek askerde gerek sivilde bir hiç uğruna kazayla!bir hiç uğruna kasten ama sonrasında hiç bir işe yaramayacak pişmanlıklarla!bir hiç uğruna eğer üzerinde olmasa en fazla 1-2 küfür yada itiş kakışla bitecek olaylarda bir anlık öfkeyle!yiten nice canlar,perişan olan aileler ve demir parmaklıklar ardına düşenleri çok gördüm,yaşadım,duydum.Ve ben çok deneyimli tedbirli yerine göre bir makina kadar soğukkanlı ben bile!öyle bir hata yaptımki hala aklıma geldikçe hayret eder ve tekrar kendime kızarım o olaydan sonra (ölen kalan yok bu arada ama) birdaha elime ne silah aldım nede vatan savunması haricinde alırım sanıyorum artık.Bu anlamda şeytan doldurur derlerki çok doğrudur silaha ve kişisel silahlanmaya hayır diyorum ve gençlerin heves etmelerini istemiyorum tekrar tekrarda şunu söylüyorum en ufak hata ya sizin ya karşınızdakinin hayatına yada özgürlüğüne maloluyor vicdan azabı ayrı birde tabii!!!

Samimi olarak şunu söylemek istiyorum epey bir güneydoğu biraz merak ve zevk anlamında hayatımın epey bir bölümünde silah taşıdım ve kullandım.Oldukçada deneyimli ve tedbirli!!!olmamlada tanınırım.Gerek askerde gerek sivilde bir hiç uğruna kazayla!bir hiç uğruna kasten ama sonrasında hiç bir işe yaramayacak pişmanlıklarla!bir hiç uğruna eğer üzerinde olmasa en fazla 1-2 küfür yada itiş kakışla bitecek olaylarda bir anlık öfkeyle!yiten nice canlar,perişan olan aileler ve demir parmaklıklar ardına düşenleri çok gördüm,yaşadım,duydum.Ve ben çok deneyimli tedbirli yerine göre bir makina kadar soğukkanlı ben bile!öyle bir hata yaptımki hala aklıma geldikçe hayret eder ve tekrar kendime kızarım o olaydan sonra (ölen kalan yok bu arada ama) birdaha elime ne silah aldım nede vatan savunması haricinde alırım sanıyorum artık.Bu anlamda şeytan doldurur derlerki çok doğrudur silaha ve kişisel silahlanmaya hayır diyorum ve gençlerin heves etmelerini istemiyorum tekrar tekrarda şunu söylüyorum en ufak hata ya sizin ya karşınızdakinin hayatına yada özgürlüğüne maloluyor vicdan azabı ayrı birde tabii!!!

Kerem Abi, daha ne denebilir ki üzerine, her yönüyle özetlemişsin, ben kaybımızı bilirim ifade etmez insanlara benim dediklerim, ama sen bizzat sevmiş, kullanmış ve sonrasında zararlarını görüp vazgeçmişsin dilerim gençler veya ruhu genç olanlar :) biraz olsun kulak verir sana, başka canlar hiç uğruna yok olmadan...Ya da dediğin gibi yaşayan ölüler haline gelmeden...

Geri