Rölantide çalışırken akü lambasının yanıp sönmesi

Megan15dci

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba dun aracımla ankaradan kırıkkaleye gidiyordum 60 km yol yaptım ve aracı sağa çektim rölantide çalışıyordu bende navigasyona ilgileniyordum bip sesi geldi ve kafami kaldırasıya kadar ışık hemen söndü goremedim bugünde is yerime geldim 4 saat sonra arabay i çalıştırdım ayni ses ve bi baktım akü lambası yandı hemen söndü dun gelen ses de onun sesi olabilir diye düşünüyorum . Araç ikisinde de rölantide çalışıyordu sorun sizce nerdedir...? Şimdiden tskler...

ALTERNATÖR'ü kontrol edin. gevşemiş olabilir.

Şarj dinamosuna baktırın

34VR1415

Akü orjinal akü araç 1.5 dci 2011 model akünün üstünde 11.01.2011 yaziyo acaba aküden olma şansı var mi hani eski olduğu için vs

Oto elektrikçi şarj dinamosu nu ölçer eğer şarj da sorun yoksa akü değişir, gerekeni oto elektrikçi yapar

34VR1415

Oto elektrikçi şarj dinamosu nu ölçer eğer şarj da sorun yoksa akü değişir, gerekeni oto elektrikçi yapar

34VR1415

eyvallah ustam tesekkur ettim

aslında ,aynı şeyler :çak

Arkadaşlar elektrikçiye gittim oda tam birşey demiyor ama aküyü filan ölçtü araba çalışırken voltaj 14.40 v geliyo stop ettiğinde akü 13 volttan 1 dakika içinde 12 volta düşüyo ve 12.10 voltta sabit kaliyo. Şarj dinamosunda birşey olmadığını akünün gevsedigini söyledi değişmesi gerek diyor siz ne dersiniz bu değerler nasıldır ne yapmak gerekir

Arkadaşlar elektrikçiye gittim oda tam birşey demiyor ama aküyü filan ölçtü araba çalışırken voltaj 14.40 v geliyo stop ettiğinde akü 13 volttan 1 dakika içinde 12 volta düşüyo ve 12.10 voltta sabit kaliyo. Şarj dinamosunda birşey olmadığını akünün gevsedigini söyledi değişmesi gerek diyor siz ne dersiniz bu değerler nasıldır ne yapmak gerekir
Evet şarj değeri normal . Akü şarj tutmuyor ise ya bir yerde kaçak var yada akü ömrünü tamamlamış

34VR1415

Geri