Rolanti sorunu

yakupbulut

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni uye oldum forum kurallarini tam bilmiyorum ama sizlere bir soru sormak istiyorum.2002 model Clio 1.4 16V aracimda öncelikle sabahlari yuksek rolanti sorunu var 2000 devirlere kadar cikan ve arac ısınana kadar dusmeyen rolanti.(yada ben isininca duzeldigini saniyorum) Daha sonra ise trafikte iken sicak motor rolanti dalgalaniyor. Bogaz kelebegini temizlettim rolanti valfini degistirdim. Manifolt catlak hava aliyor dediler degistirdim. Sonuc husran. Son denedigim sey ise aracta rolanti dalgalanirken stop edip aküyü sokup 5-10 dakika sonra takip calistirdigimda rolanti duzeliyor. Çok stabil bi ariza degil kafam karmakarisik. Ayrica arac sicak ve rolanti normalken bi irkilme oluyor gaz yememe gibi sonra rolanti sacnaliyor.Benzinde kullanirsam dalgalanma yok lpgde binerkende sabah malum benzinde calisiyor yuksek rolanti. Yardiminiza ihtiyacim var en azindan Ankarada isi bilen bir usta.. Teşekkür ederim...

Oncelikle gecmis olsun. Uye tanitim kısmında kendinizi tanitirsaniz eminim ki konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar daha hizli bir sekilde yardimci olacaktir size

lpg takıldıysa genelde araçlarda rölanti sorunu yaşanıyor. Ben rölanti motorunu değiştirtmiştim ; bir süre sonra aynı sorun tekrar başladı bende sattım arabayı :)

Geri