RÖlantİ sorunu

theaprantice

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım reno 19 rte sıralı sistem tüplü 1.6e.Aracımda hız yaptıktan sonra bazen rölantisi 2200 devirde takılı kalıyor arac bagırıyor.söndürüp tekrar calıstırdıgımda rölanti yine normal.Tabi bunu herzaman yapmıyor.Nadir aralıklarla yapıyor sizce neden olabilir?

Bu sorun sitede birden fazla arabada var , bende anlamış değilim özellikle ışıklara gelirken boşa attığımda 1500 devirde takılı kalıyor :(

Arkadaşlar aracım reno 19 rte sıralı sistem tüplü 1.6e.Aracımda hız yaptıktan sonra bazen rölantisi 2200 devirde takılı kalıyor arac bagırıyor.söndürüp tekrar calıstırdıgımda rölanti yine normal.Tabi bunu herzaman yapmıyor.Nadir aralıklarla yapıyor sizce neden olabilir?

sebebini bilemiyorum ama.. aracı stop ettirip tekrar çalıştırmak yerine. gazı ayağınızın üstü ile yukarı doğru gaz vermenin tersine yukarı çekmeniz çözüm olmazmı acaba

Urall gaz pedalında takılma olmadığı için öyle bir şey yapma şansın yok , denedim düzelmiyor öyle .

Ben çözümü buldum !

1.6 enjeksiyonlu motorda , genleşme kavanozunda ki su seviyesi az olduğunda , araba devir daim hızlansın diye yüksek rolantede çalışıyor .
Su seviyeniz normalden bir iki santim yüksek olsun .

boğaz kelebeği ve rölanti sensörünün temizliğini yaptırırsan geçer. benim cliomda da aynı sorun vardı. Temizlettim hiçbir sorun kalmadı.

ama sensörü temizletirken dikkan et 1mm içeri girer veya çıkarsa rölantini ayarlamak çok zorlaşır.

stop edip çalıştırıncaya kadar motor devri yüksek çalışıyor. Sorunun gidecektir.

aynı sorun bendede vardı boğaz kelebeğini temizlettim bide rölanti ayar valfini değiştiydim düzeldi

Geri