Reno Clio Hararet Sorunu

messimessi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım 2004 model Clio. Sorunum şu ki 20 KM üstü yollarda özellikle sıcak saatlerde hararte 100'e ulaşıyor. Bir ustaya gösterdim radyatör ve fan bu aracın değil motoru soğutmaya yetmiyor dedi. Yenisini almamız gerekiyor dedi. Şaştım kaldım yani ne yapmalıyım hadi fan neyse de radyatörü neden değiştireyim? Çok acil cevaplarınızı bekliyorum motor elimde kalacak yoksa.

Şimdi şöyle bi durum var, bence radyatör yaptığı iş gereği fandan daha önemli bi parça soğutma konusunda, radyatör küçük geliyosa sıvı soğuyamıyor demektirki motoru soğutamıyor ve hararet yapıyor. Motoru ele almaktnsa ustanında dediği gibi değiştirmek en mantıklısı. Fanı eğişseniz bile radyatörde sıvı soğumadıktan sonra fanın değişmesinin hiçbir yararı olmayacağı kanaatindeyim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oncelikle gecmis olsun kardes. Sana bu cozumu sunan usta eger tanıdığın yani güvendiğin biriyse dediklerine kulak vermeni tavsiye ederim. Ama yok oylesine bi usta diuosan baska bir ustaya gostermeni de tavsiye ederim. Zira problemin antifriz sisteminde hava yapmis da olabilir. Basit bir hava alma islemiyle çözülebilir belki de.

Geri