Reno 19 baskı balata sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Okn25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okn25

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamun aleykum arkadaşlar sitede yeniyim 2ay önce reno 19 1.6 RT modelini aldim aldgimda vites geçişleri rahat değildi debriyaj çok sertti ustama gösterdim baskı balata degiscek dedi ve degstrdim ama pek memnun değilim
1 debriyaj çok yukarda kavriyo
2 debriyajlı aşağı dusuyorum vites geçişleri çok zorlaniyo
3 araç isinica yanı bi 50 km yol yapınca park ederken 1ci geri vites zor geciyo dişli sesi geliyo ( sansizam yağı yenilendi )

Aleykümselam hoş geldin kardeşim. Renoların debriyajı genellikle yukarıda kavrar zaten. Bu bilinen bir gerçektir. Eğer aşağıda kavramasını istiyorsan ve buna göre ayar yaparsan vites geçişlerinde sıkıntı yaşarsın. Keyifli paylaşımlar.

Aleykümselam hoş geldin kardeşim. Renoların debriyajı genellikle yukarıda kavrar zaten. Bu bilinen bir gerçektir. Eğer aşağıda kavramasını istiyorsan ve buna göre ayar yaparsan vites geçişlerinde sıkıntı yaşarsın. Keyifli paylaşımlar.

Cevap için teşekkürler malesef öyleymiş formlarda okudum surus kalitesini çok dusuruyo bu yukarda kavrama

debryaj pedalinizda sanki sorun var orjinal mais malı bir komple pedal bulup taktırın bence . bu arada sanzıman yağı elf 80w olmalı . yağla ilgili sorunlarda tam tersi soğukken zor geçer .

debryaj pedalinizda sanki sorun var orjinal mais malı bir komple pedal bulup taktırın bence . bu arada sanzıman yağı elf 80w olmalı . yağla ilgili sorunlarda tam tersi soğukken zor geçer .

Sanziman yağının markasını hatırlamıyorum fakat debriyaj pedalı debriyaj cırcırı catal ve debriyaj teli komple takım halinde değiştirildi bunların hepsi baskı balata dahil orjinal olarak aldım

Arkadaşlar bugün ustama gittim durumu izah ettim araç isininca vites gecislerim zor ve sesli bisekilde dedim baskı balatadan dedi ee daha 1ay önce sen değiştirdin dedim orjinal aldik taktik dedim yapcak bsey yok urun uyum sağlamamış olabilir dedi çok beğenerek aldgim arabamdan sogudum valla ya

Arkadaşlar bugün ustama gittim durumu izah ettim araç isininca vites gecislerim zor ve sesli bisekilde dedim baskı balatadan dedi ee daha 1ay önce sen değiştirdin dedim orjinal aldik taktik dedim yapcak bsey yok urun uyum sağlamamış olabilir dedi çok beğenerek aldgim arabamdan sogudum valla ya

O Zaman Ustanı Değiştireceksin...

Ustanızı değiştirin.

Kusura bakmayın da ustanızın bahanesi de bir palavradan aşağı kalmıyor. Orjinal ürün diyorsunuz, nasıl uyum sağlamayacakmış çok merak ettim doğrusu. Orjinal deyip yan sanayi ürünü orijinal fiyatına size satmış, volant taşlamaya para ve zaman harcamayıp cebine girecek parayı arttırmış, hatalı pedal yükseklik ayarı yaparak debriyajın verimsiz çalışmasına ve arızalara neden olmuş olabilir. Cidden anlamıyorum, nasıl "uyumsuz parça" diyebiliyor!

Aracınızdan bu kadar çabuk soğumayın, acilen ustanızı değiştirin. Zamanınız varsa iş yapılırken izleyin.

Geri