Renault Twingo Fiat 500’ün Kopyası mı?

*UfukASLAN

Ufuk ASLAN, T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bu soruyu Fiat Grubu’nun tepe isimlerinden ve markanın halen başkanlık görevini yürüten John Elkann’ın kardeşi Lapo Elkann soruyor.
Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Fiat'ın sahibi olan Agnelli ailesi, Fiat, Abart, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati gibi İtalyan markalarını da bünyesinde barındırıyor. Ayrıca yeni Chrysler ortaklığıyla birlikte ailenin sanayi kolları da uzamaya devam ediyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Renault Twingo ile ilgili paylaştığı gönderiyle gündeme gelen Giovanni Agnelli'nin torunu ve belki de markanın bir sonraki başkanı olarak adlandırılan Lapo Elkann, mesajında Renault'yu efsanevi Fiat 500 modelini kopyalamakla eleştiriyor. "Elkann Fransızların Fiat 500'ü kopyalaması hakkında ne düşünüyorsunuz. Renault orijinalleri kopyalamayı bırakmalı" diyerek Fransız markayı adeta topa tuttu.
425499784219.webp
http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Otomobiller/2014/03/24/renault-twingo-fiat-500un-kopyasi-mi

Andırıyor gibi ama detaylı inceleyince hiç bir kıvrımında benzerlik olmadığı görülüyor...

En azından twingo bir şeye benziyo fiat 500 gibi değil.Hem ona renault 5 i hatırlatırım şuan acaib sinirlendim,o herif yanımda olsa ağzını burnunu kırardım.Kıskanmasın.

aynı kasayı kullanmışlar ne var bunda anlamadım
renault trafic ile opel movıvo aynı kasayı kullandı
skoda octıva ile wv passat aynı kasayı kullandı
saçma sapan şeyler söylüyorlar. adamlar maliyeti düşürmenin derdinde

​Alakası yok.

Tasarımdan 1 gram anlamadığı ortaya çıkmış... Hiç benzerlikleri yok...

Twingo kesinlikle daha güzel bi araç olmuş ama türkiyeye getirmiyolar :-(

kaba hatlarıyla (görüntü, boyut, andırma) benzer, ince işçilikte fark çok. baba aynı anne farklı iki kardeş gibiler:)

Çoğu Yeni Çikan Modellere Bu Tarz Karalama Atilir Her Zamanki Gibi , Bence Alakasi Yok , Bir Kere Marka Farkli Klasman Farki Var Renault Nerde Fiat Nerde.. :eyv :eyv

Dünyanın en önemli markalarından olan Fıat :yer

The most popular brand in the world with fiat:yer

Neyse Renault Renault Renault . Fiat is not most popular...

Ayrıca R-5 ile 500 e bir baksınlar .

Geri