Renault Touch

Van Gogh

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

2012 Model Renault Clio 4 Touch aracım ile aranıza katıldığım için mutluyum. İstanbul'da ikamet ediyorum.

Herkes gibi benim de aracım ile ilgili yürüründe olmasa da konfor gibi sürüş dinamiklerini etkileyen ve modifiye gibi görsel zevklerimizi oluşturan sıkıntılarım mevcut. Buradaki bir çok konuyu okudum. Teknik meselelerden pek anlamıyorum maalesef. Ve işin kötü tarafı sanırım Renault artık Touch paket üretmiyor ve forumda genelde icon ve joy paket hakkında içerikler var. Bu yüzden bir kaç sorumu sizlerle paylaşmak ve yararlanmak istiyorum.

İlk olarak çözüm üretmek istediğim sorun arka cam açacaklarını otomatik yapmak. Bunun için arka camlarda otomatik yapabilecek tesisat araçta mevcut mudur, yani döşemeleri yenilediğimde camlar tuş yardımı ile açılıp kapanabilir mi? Ön sürücü konsolundan kapatılıp açılmasına gerek yok. Arka tarafta oturan yolcu düğme yardımı ile açıp kapasa kafi.

Diğer çözüm aradığım sorun, arka kapılarda hoparlör olup olmadığı. RNAV Multimedya sisteminde hoparlör ile ilgili ayarlar ve düzenek var. Sesin nereden geleceğini ayarlayabiliyorsunuz, arka kapıya yanışınca ses geliyor fakat pek tatminkar değil. Sorun eğer varsa hoparlörden kaynaklı mı yoksa hoparlör olmamasından kaynaklı mı?

Ek olarak yan aynalar ve camlar ne yazık ki aracı kapatınca otomatik kapanmıyor, bunun da bir çözümü var mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Hoş geldin kardeşim. Tüm isteklerini yerine getirmen mümkün. İyi bir ustan varsa tabi ki. Keyifli paylaşımlar.

Ailemize hoş geldiniz, keyifli ve faydalı forumlar dilerim.:eyv

Hoş geldin kardeşim. Tüm isteklerini yerine getirmen mümkün. İyi bir ustan varsa tabi ki. Keyifli paylaşımlar.

Teşekkür ederim, hoş buldum. Ne yazık ki bir ustam yok. Genelde servis ile halletmeye çalışıyorum eğer bir sorun olursa ama şükür ki aracımdan çok memnunum. Herhangi bir mekanik arızası olmadı fakat donanım olarak biraz iyileştirmek istiyorum. Umarım yardımcı olacak içeriklere ulaşabilirim.

merhabalar hoşgeldin. öncelikle hoprlorden bahsedeyim; arka kapıya kadar tesisat uzanmış durumda. yakın zamanda bunun için bir konu açılmıştı zaten. herhangi bir ses tesisatçısı bunu rahatlıkla yapabilir. dediğim gibi açılan konuya bi bakarsan hazır açılmışken yalıtımda yaptırabilirsin.
yan cam ve aynaların otomatik açılıp kapanması için internet sitelerinde modüller mevcut 50 lira kadar birşey. işçilik usta gerektirmeyen bir uygulama.
yolcu cam otomatiği için eğer kapı içlerinde cam indirme kaldırma motoru yoksa bu biraz teferruatlı bir iş olacaktır. eğer var ise zaten tesisatta çekilmiş olur ve tuşlarda olmuş olurdu zaten. tahminimce cam kaldırma motorları yoktur. hoprlorlar için kapı döşemesi açıldığında bunada bir göz atarsın zaten.
haricinde modifiye makyaj konusunda takıldığın nokta olursa yardımcı olurum

merhabalar hoşgeldin. öncelikle hoprlorden bahsedeyim; arka kapıya kadar tesisat uzanmış durumda. yakın zamanda bunun için bir konu açılmıştı zaten. herhangi bir ses tesisatçısı bunu rahatlıkla yapabilir. dediğim gibi açılan konuya bi bakarsan hazır açılmışken yalıtımda yaptırabilirsin.
yan cam ve aynaların otomatik açılıp kapanması için internet sitelerinde modüller mevcut 50 lira kadar birşey. işçilik usta gerektirmeyen bir uygulama.
yolcu cam otomatiği için eğer kapı içlerinde cam indirme kaldırma motoru yoksa bu biraz teferruatlı bir iş olacaktır. eğer var ise zaten tesisatta çekilmiş olur ve tuşlarda olmuş olurdu zaten. tahminimce cam kaldırma motorları yoktur. hoprlorlar için kapı döşemesi açıldığında bunada bir göz atarsın zaten.
haricinde modifiye makyaj konusunda takıldığın nokta olursa yardımcı olurum

Desteğin için teşekkür ederim.

İlk mesajımda belirttiğim gibi arka kapılarda hoparlör var mı yok mu bilmiyorum. Multimedya sisteminde sesin arka taraftan gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Fakat hoparlör olduğundan emin değilim açıkçası, belki sesin senkronu ile oynayıp varmış gibi gözüküyor olabilir ama RNAV'da ses ayarlarında böyle bir ayar var. Sanırım bunun için kapıyı söküp bakmam gerekecek. Eğer varsa hoparlörü değiştirirsem sanırım daha iyi bir kalite elde edebilirim yok ise dediğiniz gibi tesisatı varsa hoparlör takıp gerçek manada ses gelmesini sağlayabilirim. Bunun için kısmetse bu akşam bakacağım var mı yok mu diye, burayada yazarım. Ek olarak konuyu da birazdan bulur incelerim.

Aynaların açar açılıp-kapandığında otomatik hareket etmesi için burada bir başlıkta okumuştum sanırım, Clio 4 modellerde ayna bunu desteklemiyor, elektrikli ayna olması gerekiyor. Yanlışta hatırlıyor olabilirim. Clio 4 için uygulanmış bir örnek biliyor musunuz? Veya özel bir ürün var mıdır?

Arka camlar için açıkçası motor olup olmadığını bilmiyorum. Dediğiniz gibi tesisat için söktüğümde görürüm. Burada bir başlıkta görmüştüm, yapılabiliyor. O yapan arkadaş çok teferruatlı uğraşmıştı, Joy aracı için Icon parçaları satın almıştı, benim için o kadar detaya gerek yok. Arkada oturan yolcu çevirmeli kol yerine tuşa basıp açıp-kapayabilirse kafi.

Makyaj ve modifiye için her türlü öneriye açığım :) Araç beyaz renk. Çok fazla bilgim olmadığı için ne gerekir, ne iyi gider, her türlü yönlendirmeyi beklerim.

joy paketlerde bildiğim kadarı ile arka kapılarda hoperlor yok ama tesisatı mevcut. aynı şekilde iconların aynaları elektrikli yani normal şartlarda içeriden kapatıp açabiliyoruz. bunu otomatiğe bağlayan bir modül var o sayede araç start aldığında açılıyor stop ettiğinde kapanıyor.
makyaj kısmına gelicek olursak size en az maliyetli önerim şunlardır ;
cam filmleri (arkalar 2 veya 3 yanlar 1 veya 2 + ön cam filmi)
tavan filmi (panoramik cam tavan gibi görünüyor araca ayrı bir hava katıyor)
kapı-bagaj çıtaları (bunları kırmızı yaparsanız yakışır-piano black te olabilir)
eğer jantlarınız saç ise sanayide ufak bir işlem ile jantları ters çevirip takarsanız drag tekerleri gibi görünür

joy paketlerde bildiğim kadarı ile arka kapılarda hoperlor yok ama tesisatı mevcut. aynı şekilde iconların aynaları elektrikli yani normal şartlarda içeriden kapatıp açabiliyoruz. bunu otomatiğe bağlayan bir modül var o sayede araç start aldığında açılıyor stop ettiğinde kapanıyor.
makyaj kısmına gelicek olursak size en az maliyetli önerim şunlardır ;
cam filmleri (arkalar 2 veya 3 yanlar 1 veya 2 + ön cam filmi)
tavan filmi (panoramik cam tavan gibi görünüyor araca ayrı bir hava katıyor)
kapı-bagaj çıtaları (bunları kırmızı yaparsanız yakışır-piano black te olabilir)
eğer jantlarınız saç ise sanayide ufak bir işlem ile jantları ters çevirip takarsanız drag tekerleri gibi görünür

İşin kötü tarafı benim aracım bu ikisi arasında yer alan ve Renault'un da artık üretmediği modeli; Touch. Kapıyı dün akşam sökemedim ne yazık ki açıp bakamadım, muhtemelen yoktur. Şu an için açıp bakmadan emin olamıyorum. Aynalar için ne yazıkki elektrikli değiller. Bunun için aynaları mı değiştirmem gerekiyor yoksa bir tesisat var mı?

Cam filmlerini yaptıracağım, bunun için 250 TL'lik 5 yıl garantili bir fiyat aldım evimin yakınlarında bir dükkandan. Bana biraz pahalı geldi. Fakat alternatif ve kaliteli bir yer var mı bilmiyorum.
Tavan filmi için dün aklıma gelmişti, biraz araştırma yaptım. Sanırım muayeneden geçmiyor ve polis ceza kesebiliyor, ruhsata işletmek gerekli. Yaklaşık 200 Tl'lik bir evrak masrafı varmış. Boş bir tam günüm olursa yaptırıp ruhsata işletmeyi düşünüyorum, fakat değer mi değmez mi konusunda kararsızım.
Clio 4 araçların beyaz renklerine kırmızı pek gitmiyor bana kalırsa. Eğer tavan ve cam filmlerini yaptırırsam araç siyah ve beyaz orantıda olacağı için bunu bozmak istemem açıkçası. Fakat farlarda yer alan şeritlere led uygulaması yaptırmayı düşünüyorum. Gündüzlerle beraber yanabilse kafi.

Geri