RENAULT OBD ile arıza yazılım güncelleme vs..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trtuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trtuncay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

İstanbul Üsküdar tarafındayım daha önceden Megane2, FocusMk2, Peugeot ve en son olarak da büyük hayalim 2002 Laguna1 Faz2 aracıma kavustum. Uzun zamandır eski araçlarım ve bu aracım için OBD modül almayı planladım ancak pek anlamadığım için almadım. Şimdi ise Laguna1 arcım için OBD modül almak istiyorum ancak kayda değer bir bilgi vs.. bulamadım.

Sorularım şu şekilde;

OBD soketi bluetooth mu alayım? kablolu olur ise okuduğu bilgilerde artı varmıdır

Fiyat olarak birbirine benzzer ürünler arasında ciddi fayat farkları var bunun nedeni nedir(orj vs.. chip farklı olan nereden almak gerek aliexpress ede baktım kararsız kaldım)

Aracımda bazen havayastıgı ışığı yanıp sönüyor sonrasında bunun detaylarını okuyabilirmiyim

Birde OBD2 aldığımda benim aracıma uyum sağlarmı bir detayı vs.. varmıdır

benzer konu olunca buraya yazayım dedim.
aracım. 2001 model safrane 2.0
obd cihazı aldım ancak bağlanmıyor. protokol araştırayım dedim ama 2.5 motor için protokol bilgisi var ancak 2.0 için yok:
https://translate.google.com.tr/tra...cs/renault_obd2_diag_pinout.shtml&prev=search
aldığım ürün launch marka. cihaz çok prof. değil ama iyi bir marka
ustamın laptoplu obd cihazı bağlanıyor. benim nasıl bir obd cihazı almam lazım ki bağlanabileyim? (protokolü nedir?)
verdiğim Link sanırım trtuncay arkadaşımızın da işine yarar.
linke göre bağlantı sorunu yaşamazsınız sanırım.
kablolu modellerin daha çok veri okuma gibi bir avantajı yok. zaten yetkili servislerin hemen hepsi kablosuz bağlanıyor. burada önemli olan satın aldığınız cihaz. ancak ben android telefonlarda bazan bağlantı sorunu yaşadığım için kablolu bağlantının daha güvenilir olduğu bağlantı sorunu çıkarmayacağı kanaatindeyim. tabi bendeki gibi cihazdan kaynaklı protokol vs. uyumsuzluğu yoksa. mesela torque uygulaması güzel bir obd yazılımı ancak telefona yükledikten sonra bağlanmaya biliyor aynı araca başka zaman aynı program bağlanıyor. kabloluda bu tip sorun yaşamazsınız.

Son düzenleme:
hava yastığı bilgisini okuma ayrıntı bir bilgidir. basit bir obd cihazı muhtemelen işinizi görmez. Renault için obd cihazları var yaklaşık 500 TL. civarından başlıyor ancak başka marka araçlarda işinize yaramaz. hava yastığı arızalarını okuyacak vs. üniversal cihazlarda +Bin TL. den başlar

Geri