Renault clio 2 rta

muratipek5508

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
selamın aleyküm arkadaşlar benim aracımın motor kısmında bez gibi bi malzemeden üretilmiş adını tam olarak bilmediğim bi hortum vardı. hortum her tarafından parçalanmış bende söktüm bunun bi zararı olurmu yani o hortumu altı aydır falan kullanmıyorum bi sıkıntı olurmu ?

selamın aleyküm arkadaşlar benim aracımın motor kısmında bez gibi bi malzemeden üretilmiş adını tam olarak bilmediğim bi hortum vardı. hortum her tarafından parçalanmış bende söktüm bunun bi zararı olurmu yani o hortumu altı aydır falan kullanmıyorum bi sıkıntı olurmu ?

Bahsettiğiniz hortum hava filtresinden çıkan hava emiş borusu. Filtre öncesinde olduğu için çok zararı olmaz ama biraz sesi arttırabilir, birde normalde hava emiş borusu aracın en ön kısmından havayı alacak şekilde dizayn edilmiş ve bu şekilde soğuk havayı daha çok filtreye alır. Motorun üzerinde oluşan ısıdan dolayı boru olmadan sıcak ortamdaki havayı filtreye aldığında sıcak-soğuk hava yoğunluk farkından dolayı çok az da olsa içeriye alınan hava miktarı değişebilir. Sonuçta enjeksiyon sistemi için filtreye giren hava sıcaklık bilgisine göre ecu bilgiyi değerlendirir.

Geri