Gösterge panelindeki lambaların bazıları yanmadığı için, gösterge paneline sökmeye çalıştım. Biraz uğraştım, ama sökemedim. Bilen arkadaşların detaylı anlatımlarını bekliyorum.[/QUSelamun aleyküm arkadaşım. gösterge panelini birkaç defa söküp takmıştım. Bundan bahsedeyim tabi elin yatkınsa bu işe hemen kavrayacağını düşünüyorum. Evvela direksiyon kapağını çıkarmalısın, altında 4 tane vidası var bu vidalar yıldız alyen anahtarı ile sökülür... Daha sonra direksiyonun altındaki direksiyon yükseklik ayarı bölümünün kapağını sökmelisin... Bu kapağı mutlaka sökmen gerekiyor. Sonrasında direksiyon milinin aşağıya doğru uzandığı yerde tam göstegenin köşe tarafının altında derin bir yerde 2 adet vida var ve bunu tornavida saplı yıldız alyen uç ile sökmelisin.Bu 2 vidayı söktükten sonra, gösterge panelinin üst kısmında bi kapak var ve dikkatli bakınca kapağın her iki yanında vida deliği göreceksin o vidaları da söküp o kapağı çıkardıktan sonra gösterge paneli açıkça görünecektir. Aha kara göründü deyip sazan gibi atlamayacaksın tabiihımm, çünkü iş daha bitmedi, gösterge panelinin üst kısmında 2 adet normal söktüğün vidalardan iki numara daha küçük vidalar var onları da sökünce panelin dizginlerini çözmüş oluyorsun
...Ancak dikkat gerektiren asıl mayınlı bölgeye geliyorsun. Paneli üstten çekip getiriyorsun ama bir de bakıyorsun tak direksiyona takılıyor... Şöyle bir hımmm yapıyorsun hımm ve direksiyon ayar kolunu indirip direksiyonu en alt konumda sabitliyorsun ve silecek kolunu en son kademeye indiriyorsun... Ondan sonra paneli çekiyorsun ve gırt diye bir takılma hissine maruz kalıyorsun:soru... Tabiki bu durum kilometre halatı... Eğer kolun oraya girebilecek gibi ise küçük ve sivri bir tornavida vasıtasıyla km halatını yerinde çıkarman mümkün olacaktır. İki tarafı tırnakla oturmuş bir km telinden bahsediyoruz ve mutlaka bir tarafından zayıflatıp hafif bir zorlama ile çıkacaktır yerinden... Hah işte şimdi oldu demeyeceksin elbette... Ve yine elini panelin arkasına uzatarak panelin bağlı oldu 4 soket kabloyu yerinde nazik bir şekilde çıkaracaksın... İşte şimdi gösterge paneli bağımsızlığına ulaştı derken orada hooooop diye dur diyen bir durumla karşılaşıyorsun ve ne yaparsan yap direksiyon ve göğüs arasından çıkaramıyorsun ve neredeyse kafayı yiyecek durumdasın. Ama merak etme tek bir yolu var onu çıkarmanın. Önce paneli olduğu yerde ters çevirerek önce alt kısmının çıkmasını sağlayacak ve yarısına kadar direksiyondan kurtardıktan sonra silecek kolu tarafına doğru kaydırarak gösterge panelini eline almış olacaksın... İŞTE ZAFER... Sonrasında gerekenleri yaptıktan sonra bu zamana kadar hangi işlemleri yaptıysan aynı şekilde fakat tam tersi uygulayarak yeniden yerine oturtacak ve vidalarını sıkacaksın... Seni temin ederim seni en çok uğraştıracak olan vidaları geri yerine takmak olacaktır... Herkese kazasız belasız ve hayırlı sürüşler...