RENAULT 19 AKÜ sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VEYSİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VEYSİ

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
s.a arkadaşlar benim arabam 98 alize arabam da ciddi bi elektirik sorunu var akü kendiliğinden boşalıyo (2 günde) hergün düzenli çalıştırsam da en az 2 km yapsam da akü ışığı yanıyor 2 gün garajda kalsa tamamen boşalıyor 2 ay önce dinamosunu yaptırdım 85 lira mal oldu toplam. sorunum hala devam ediyo kaç tane elektirikçiye götürdüm sorunu bulamadılar dinamodan kaynaklanmadığını sölüyo tamirci arkadaşlar akü 5 ay garantisi devam ediyo diye söledi elektirikçi ama evrakları yok araba bi süre çalıştımı akü kendini topluyor stop ettimi 2 güne kadar tamamen boşalıyor elektirikçiler aküde de dinamoda da sorun yok diyolar birde arabamda vuruk pas bol bol çizik var boya düşünmüyom ne önerirsiniz kaplama yapsam olurmu bu defa kaplamanın altında kaporta daha kötü olurmu şimdiden tşk ederim saygılar ...:berbat

slm

elektirikçiler okadar baktığına göre, tahmin ve göremedikleri bir kaçak var demektir. aracı stop ettirdikten sonra kendinizde, kontrol etseniz, yanan bir lamba, açık kalan bir sistem. ne bileyim, muhakkak ki kaçaktan dolayı oluyordur. yanan bir torpido içi lambası, bagaj içi lambası, bir bakmanızı tavsiye ederim.

kazasız belasız günler dilerim.

Aleyküm selam
Pas varsa kaplama daha tehlikeli alttan yürür pas,kabarır sonra. Çok ucuz bişey değil zaten kaplama ekstra olarak uzun ömürlü değil . En temizi çürükler temizlenip, gerekirse parça değişimi ile boyayıp bi 10yıl rahat binmek:eyv
Akü için de kutup başını sökün kullanmayacağınız zaman boşuna bitmesin. Sürekli elektrik çeken yerleri kontrol edin, teybi kontağa bağlayın, saati kontrol edin,i ışıklar vsvs
olmadı şartel koyarsınız sigorta kutusuna gelen ana kabloya son çare

Geri