Renault 19 acil yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan faysal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

faysal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Slm arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum.
reno.gif
aracımıda yeni aldım:)
Neyse konuya gelelim arkadaşlar ilk aldığım araç bu reno19
reno.gif
oldu.
Ama araçtan hiç anlamadığım için biraz masraf çıktı. Mesela su kaçırdığı için bi tamirciye götürdüm karbüratörden kaçırdığını söyledi ve tamirle hallolunmayacağını ekledi. Bundan dolayı karbüratörü değiştirdim (210TL el emegiyle beraber) ama karbüratörü değiştirdikten sonra başka bi sorun verdi.Önceden FULL ısıtan kaloriferim artık ısıtmamaya başladı. Tamirciye önceden ısıtıyordu dediğimde bana karbüratör tıkalı olduğu için sıcak havayı içeri üfürdüğünü ondan dolayı ısıttıgını söyledi. (Ama mantıksız buluyorum bunu)...Yani sonuç olarak bana 100tl daha masraf çıkardı(tıkalı hortumları vs temizleyip bi parça takacakmış hortuma).Ama güvenim kalmadı bu tamirciye.Sonuç olarak sormak istediğim şey: Böyle bir şey olabilir mi?yani karbüratör tıkalı diye sıcak hava içeri üflenebilir mi? Yok farzedelim ki öyle ya tıkalıysa hortum yine ısıtmaması gerekmez miydi? Bu sorularıma cevap bekliyorum..

Ayrıca eklemek istiyorum.

Aklıma gelen bi parçayı felan değiştirdi ki! ben tekrar gideyim para kazandırayım ona...Velhasıl böyle olmuşsa bile zaten kanıtlayamam ama kafama takıldı.yapmışsa bir daha o tamircinin önünden geçmem hakkımda haram zıkkım olsun.Yorumlarınızı bekliyorumn kardeşlerim abilerim teşekkürler
hmm.gif

Kardeşim öncelikle hoşgeldin aramıza. Aracın hayırlı olsun. Kaloriferin ısıtmama sebebi devirdaimin havası alınmamış olabilir ya da hortumlarda tıkanıklık vardır. Önce bi havasını al sonra ustaya git ama farklı bir ustaya.:eyv

Hoşbulfuk abi...Abi o devirdaimin havası alınmamışsa bile karbüratörü degiştiren ustanın hatası diilmi bu? ve hortumlar tıkanık olsaydı öncedende çalışmaması gerekmez miydi?Ki önceden içeri hamam gibi oluyordu şimdi ise motor ısındıktan sonra açtıgımda biraz sıcak üflüyo sonra oda soguyo...
Hem dedigini yapacam abi illaki başka bi ustaya götürecem ama ona nasıl güvencem onuda bilmiyorum. Beni üzen para gitmesinden ziyade insanların bu kadar rahat haram yemesi melesef...Cevabın için tşk abi

​Haklısn kardeşim hem aynı emsaliz abi demene gerek yok. Bazen sorunlar ufak tefek şeylerden olabiliyor. Sorunun illaki çözülür ama önce kendin halletmeye çalış.:eyv

Uzun sure sanayideki ustalarla muhabbetim oldu bi suredirde sanayide calisiyordum biraktim sanayide islerin yurume mantigi cebinde paran yokmus gibi yapcan her tamirciye girip selamini verip abi bunda boyle bi sorun var nedir digerine ayni otekine ayni hepsine sorcan adamlar cek iceri bakalim dediginde abi bi carsiya varcem gelcem ne zaman gelem diyerek hepsinden cikcan sonra hangisi daha cok guven verirse ona girer yaptirirsin :D en iyi usta bu sekilde bulunuyor kolay gelsin sorunuzun cevabi degil ama kusura bakmayin

termosttatınız acık kalmış olup motor ışınmamadığından ısıtmıyor olabilir .başka hortumlarlara takılıcak parça yok . termostat 10-15 ytl . işçilik ver bi siftah düzeyinde olur . diğer konu karburatörden su geçmez alt takozundan geçer bu parçada çok pahalı değil karburatör çok pahalı bir parçadır 200 ytlye değişmesi çok zor . bence arkadaşlarınızın dediği gibi hava var . hangi şehirdesiniz ?

Geri