Renault 19 - 92'' Cabrio HK.

oktaycosgun

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, abilerim arkadaşlarım. Size bir kaç sorum olacak.. Renault 19 1.8 Cabriolet araç sahibiyim.
Fakat, Aracın parçalarını bulmakta sıkıntı çekiyorum.Nereden getirebilirim. Ne tutar ne eder.

Aracımda F3N-L742 Kodlu motor bulunuyor.
Aracın ilk sahibiyiz. Araç şu anda 185.xxx km'de, aracı 2013'de satmadan önce gaz taktırmıştım. Yaklaşık 50.xxx km olmuş. Aracın motoru iyi durumda bir sıkıntı yok diyorlar.
Aracı Aralık ayında geri aldım, haliyle biraz hırpalamışlar, parçacımızda rahmetli olunca. Şuan bu aracın parçalarını bulamıyoruz.

PROBLEMLER;
Araç çalışmakta güçlük çekiyor, kontağı açınca, dıızz diye bir ses geliyor.
Benzindeyken tekliyor, Gazcıda makineye bağlattım enjektör dediler.
Fan çok fazla ses yapıyor, herhalde dişlerinde bir sıkıntı var.
Sol cam tam yukarıya kalkmıyor. Motoru bozulmuş.
Tentenin lastikleri eskimiş, tamir istiyor.
Motorun solunda olan Elektrik kutusu karman karışık.
Fren Merkezini yaptırdım ama hala sıkıntı çekiyorum.
Aracın içine inanılmaz fazla ses geliyor. ( Yay ve Amortisör sıkıntısı var )
Torpidonun ön gögüsü çatlamış durumda, ses yapıyor.
Aynaların otomatik kolu bozulmuş.
Bir de araçta arka koltukların ortasında şişme yatak gibi bir şey var :D onu anlamış değilim.

Araçtan anlayana getirip gösterebilirim, İstanbul'da yaşıyorum.
Birde, 195/65/15 lastik var bu aracı yorar mı, ideal ne kullanmalıyım.

Herkese çok teşekkür ederim..

Aracı o lastikler yormaz ama yanak 50 olursa tadından yenmez. anladığım kadarıyla araç enjeksiyonlu benzin pompasına bir baktırın. Değişecek büyük ihtimal sırayla gidin enjektör en son. Fanın ses yapması şakaya gelmez, değiştirmekte fayda var. Allah muhafaza hararet ile uğraşırsınız sonra fan açmaz ise. Sol camın motoru 150 tl komple değişir. İşten anlayan bir elektrikçi belki tamirini yapabilir ama aynı paraya gelir uğraşıcak sökücek takıcak derken 150 yi bulur 150 parça 50 işçillik iile çözersiniz gibi. Fren merkekzi yapılırken hidrolik yağı ne konuldu yanlış DOT numaralı konuldu ise sıkıntı yaratır. DOT 3 olmalı. Sıkıntıları çok büyütmeyin bu yaşta her arabada olan problemler zamanla çözülür. Yay ve Amortisör leri bende değiştireceğim hiç esnemiyo araba yorarda aracı sizde ilk fırsatta değiştirin. Yazık günah nadir bir araç değerini biliyorsunuz ki geri almışsınız. Aynaların otomatik kolu da 1.8 ler iile aynıdır heralde. veya üst donanım 1.6 1.4 le. Kolay çıkması lazım yerinden sökün parça iile gidin aynısı ollmasa bile muadili veya farklı bir modelin illakki uyacaktır. Arkak kolduk ortasındaki şişme olan şey kol dayama olmasın? Motorun solundnaki Relay Box die geçer bazı roleler ve sigortaları orada var aracın. Su almasın yine elektrikçiye gittiğinizde gösterin bi 50 100 tl ye eli yüzü düzgün şekkilde yaptırın. Bu arada aracın benzin pompa rolesi de orada. Rolanti de düzensizlik de mevcut ise orada ki bir role buna sebep oluyor. Enjektörlerin çalışmasını bozuyor halen daha araştırıyorum ama vakte ihtiyacım var. Totalde 1000 Tl'yi geçmeyecek gibi cabrio keyfiniz. Dert etmeyin :) Ufak ufak yaptırırsınız

Öncelikle çok teşekkür ederim. Bunları duymam beni mutlu etti. Hiç yoktan birazcık neyin ne olduğunu anladım şu anda, Şu kar kış kıyamet geçsin yavaş yavaş toplamayı düşünüyorum. 2000'i de gözden çıkardım artık.
Çok memnundum, keyifli bir araç fakat şuanda ki hali canımı sıkıyor. En kısa zamanda daha iyi durumda görmek istiyorum. Bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim..

Bu konuyla ilgili farklı yorum yapmak isteyen, yardımcı olabilecek arkadaşlarda yazarsa sevinirim.

rica ederim. Bir gün alacağım üstünü açıp güneş gözlüğümü takıp sahil şeridinden tozu dumana katacağım :)

Geri