Renault 19 1.8 RTI Hakkında Birkaç Sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kenang86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kenang86

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar.

Daha önce kayınbiraderimin kullandığı daha sonra benim satın aldığım R19 1.8 RTI bir aracımız var. Model yılı 96. Motor no.su ruhsatta F3P 682 yazıyor.

Aracımız genel olarak temiz bakımlı sayılır.

Fakat birkaç sorunumuz var:
1) Kayınbiraderim daha önce baskı balata debriyaj setini değiştirdiği halde,debriyaja basınca VVIIJJJJJ diye bir ses geliyor. Bununla birlikte 2. ve 4. viteslere geçişlerde sanki sürtme sesi gibi CIRT diye ses yapıyor. Renault servisine gösterdim. Denilen şey bunların Renault'larda karekteristik olduğu. Yolda bırakmaz böyle bin.

Açıkçası bu sesler beni çok rahatsız etti. Birkaç abimize sordum soruşturdum. Debriyaj bilyası arızası olabilir dediler. Sizce ne olabilir?

2)Arka cam rezintası çalışmıyor. Düğme çalışıyor. Hatta tık diye çalışma sesi geliyor. Ama buğuyu almıyor. Arka camın değişimi haricinde başka yerden de yapabilir mi?

3)Havalandırma düğmesini çevirdiğimde üfleme kendi kendine kapanıyor, bir süre sonra kendi kendine yine çalışıyor. Biliyorum aracı görmeden birşey söylemek zor ama tahmini olarak arıza nerede olabilir?

Çok teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
1) Şanzuman yağını kontrol ettirin.

2) Arka camın orta kenarlarında rezistans bağlantı yerleri var büyük ihtimal ordan kopmuştur, iyi bir elektrikçi yapışıtırır.

3) Havalandırmayı kapatan kapak bağlantıları gevşemiştir ve sarsıntıdan açılıyordur. Kendiniz sökerekte bişeyler yapabilirsiniz.:eyv

Teşekkür ederim cevap için :eyv

Geri