R5 Termostat kaçlık olması gerekir...

R5TUNİNG

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş

Benim araçda yazın Trafiğe takıldığımda sıcaklık 100 C ye kadar çıkıyor...100 de fan açıyor 90 dereceye kadar soğutma yapıp tekrar kapıyor...
eğer trafikten kurtulamazsam bu 5-6 dakikada bir tekrarlıyor..Yolda giderkende 70 veya 80 derecede sabitliyor...Sıcaklığın 100 derecelere kadar çıkması bana normal gelmiyor yüksek sıcaklık uzun vadede motora zarar verebilir belki..Bunun için termostatı daha düşük derecelilerle değiştirmem gerekirmi..Pazar günü yaptığımız buluşmada canın R5 inin sıcaklığı 70 benimki 90 derecedeydi..Gidip Faruğun aracına baktım oda 90 dereceydi..Bu soruya özellikle can babasına sorup öğrenirse hepimiz aydınlanmış oluruz hehe aydınlat bizi can hehe konu hakkında bilgisi olanlar bildiği kadar düşüncelerini paylaşabilirler...:)

Ortada buluşun 80 yapın şu işi :D

Benim araçda yazın Trafiğe takıldığımda sıcaklık 100 C ye kadar çıkıyor...100 de fan açıyor 90 dereceye kadar soğutma yapıp tekrar kapıyor...
eğer trafikten kurtulamazsam bu 5-6 dakikada bir tekrarlıyor..Yolda giderkende 70 veya 80 derecede sabitliyor...Sıcaklığın 100 derecelere kadar çıkması bana normal gelmiyor yüksek sıcaklık uzun vadede motora zarar verebilir belki..Bunun için termostatı daha düşük derecelilerle değiştirmem gerekirmi..Pazar günü yaptığımız buluşmada canın R5 inin sıcaklığı 70 benimki 90 derecedeydi..Gidip Faruğun aracına baktım oda 90 dereceydi..Bu soruya özellikle can babasına sorup öğrenirse hepimiz aydınlanmış oluruz hehe aydınlat bizi can hehe konu hakkında bilgisi olanlar bildiği kadar düşüncelerini paylaşabilirler...:)
ben sonradan değiştim hem yazlık hem kışlık 2si bir arada olanı aldım onu taktır gerisi yalan..:eyv

ben sonradan değiştim hem yazlık hem kışlık 2si bir arada olanı aldım onu taktır gerisi yalan..:eyv

yazlık kışlık diyorsunda senin hararet de 90 daydı ? renault 9 olarakmı aldın..Malum,renault 5 desek 30 sa 50 derler..hehe

renoda 25 yıldır aynı termostat dolanır durur oda 89 derecedir:D dolayısıyla hararetin 90larda gezemesi zaten istenilen birseydir
motor suyu cok kirliyse cok ısınma veya gec ısınma olayı olabilir

renoda 25 yıldır aynı termostat dolanır durur oda 89 derecedir:D dolayısıyla hararetin 90larda gezemesi zaten istenilen birseydir
motor suyu cok kirliyse cok ısınma veya gec ısınma olayı olabilir

su kirli değil tam tersine devamlı bakarım temiz ve yaz kış antifirizli...durduğumuzda baktım canın arabası 70 de kalmış benimki 90 daydı yaz sıcağında trafikte motoru zorluyor bu sıcaklık...

ozaman canınki suyu fazla dolandırıyor termostat kacırıyor

ozaman canınki suyu fazla dolandırıyor termostat kacırıyor

yani ben değiştirmeden aynen devam ediyimmi,zaten conta yaksaydım şimdiye kadar yakardım,aracı aldığımdan beri böyle kullanıyorum ve geçen seneye kadar hareret göstergem bile yoktu hehe

İdeal sıcaklık derecesi 89 dur,Aytuğ başkanı dinleyin...:eyv

abi yazlık termostat olarak koyabilirsin :) 75'lik benimkinde 75'lik var. hiç koymasan bile olur yazın ;)

Geri