R19 Europa sürücü ve yan kapının camları yavas yavas kalkıyor çözüm ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ByManiak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByManiak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkdaslar arabamın ön iki kapısının camları otomatik yavas yavas kalkıyor içindeki motoru söküp temizlemeyi düşündüm fakat arkadasım cam krikosunu sökmenin kolay bir iş olmadığını söyledi.Bu gibi konuları kendim yapmayı tercih ediyorm o yuzden tamirciye gitmeye şimdilik niyetim yok tabi gerekirse gidicem :D Tavsiyesi olan bu konuda deneyimi olan arkadaslardan öneri bekliyorum şimdidin Teşekkürler...

Motorla alakası yok ama Krikoyu sökmen gerekebilir...Krikoda hortum ve hortumun içinden geçen çelik tel var..Motorun içindeki dişli mekanizmadan geçen bu çelik tel sayesinde cam haraket ediyor...Bu tel zamanla kuruyup yağsız kalıyor..Biraz sıvı makine yağıyla yağlaman gerekir...Ayrıca hortumun uç tarafından yağı şırınga yardımıyla içine doğru fışkırtabilirsin...Sonuna kadar açıp kapayıp dene bakalım düzelecekmi...

Bence gitmende yarar var bu olay camı kırmaya kadar gidebilir.Kapı döşemesini sökmek ve o sakız gibi silikonundan ayırmak ayrı bir dert zaten.Daha sonra camı sökmen gerekecek ama onun kapıdan çıkmasıda bi hayli zahmetli cam sonuçta kırılma ihtimalide var.Krikoları söktüğün gibi takamama ihtmalide var en iyisi tertemiz işi bilene yaptırmak :)

Bence gitmende yarar var bu olay camı kırmaya kadar gidebilir.Kapı döşemesini sökmek ve o sakız gibi silikonundan ayırmak ayrı bir dert zaten.Daha sonra camı sökmen gerekecek ama onun kapıdan çıkmasıda bi hayli zahmetli cam sonuçta kırılma ihtimalide var.Krikoları söktüğün gibi takamama ihtmalide var en iyisi tertemiz işi bilene yaptırmak :)

Benim arabada camı krikodan ayıran 2 vida var o vidaları söküp camıda tornavidayla laportaya sıkıştırınca cama birşey olmaz...O iki vidayı sökmek için 2 tane yuvarlak delik var camı o deliklere denk getirerek vidalardan ayırıyorsun...

Benim arabada camı krikodan ayıran 2 vida var o vidaları söküp camıda tornavidayla laportaya sıkıştırınca cama birşey olmaz...O iki vidayı sökmek için 2 tane yuvarlak delik var camı o deliklere denk getirerek vidalardan ayırıyorsun...
Valla bu olayda camı sökmek gerekir mi bilmiyorum Hakan abi ama bizim cam çıkarılırken bayağı uğraşılmıştı :)

En kronik sorunlardan biri, bizimde sürücü kapısının ki çok yavaş :D

Son düzenleme:
Camı sökmeden yağlayın o zaman...Birde camın yürüdüğü sağda ve solda kanal varsa o kanallara bakın pas varmı pas varsa pası temizleyip yağlayın...Camın yürüdüğü fitil varsa temizleyip yağlayın...Bu tip sorunların çözümü yağlamadır...

Bakalım bi denicem yapabilirsem yapıcam Olmadı artk tamirciye götürürüm zaten kalkıyor ama biraz yavas oluyor ondan dolayı şikayetçiyim :D Gerçi izmir yağmurlu şu havalar biraz açılsın da ilk işim bu dertten kurtulmak olacak :D

Geri