Paslı Diskler İçin Tavsiye Verir Misiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecuetos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecuetos

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
[FONT=&quot]Merhabalar. 2013 Model clio 4 kullanıcısyım. Aracı 2 buçuk yıl önce aldım. Balataları değiştirdim fakat diskleri hiç değiştirmedim. Yağmur çamur derken hafif paslı olan diskler çok fazla paslandı. Frene ilk bastığımda sadece çok hafif bi ıslık sesi çıkartıp kesiliyor ses. Bunun için Forch marka balata spreyi satın aldım. Belki bu sprey çok az gelen bu sesi düzeltir fakat paslı yüzeyi asla söküp atacağını sanmıyorum. Bu paslı yüzey için ne yapabilirim? Diski komple değiştirmek gerekiyor mu yoksa demir yünüyle filan zımparalasak olur mu?[/FONT]

Merhaba yeni alacağınız disk de aynı olacak havadaki nem su diski paslandirir bu kaçınılmaz bi durum ilk frende baltalar diski temizler fren balatası na sıkılacak balata spreyi sesi azaltır .

yolda yürürken tüm arabalara bakarım genelde hep paslı diskler görüyorum.sonra kendime bakıyorum pas yok acaba diyorum bende mi sorun var ?

Cevaplar verilmiş zaten.
Pas çok farklı özellikleri olan bir fenomendir.
Fren disk yüzeyinde pasın belli koşullar altında oluşması (disk alaşımına bağlı olarak) normaldir. Bir kaç frenleme ile yüzeydeki pas gidecektir. Bu pasın normal koşullarda koruyucu olduğunu da unutmamanız gerekir, eğer diskin kalitesinden eminseniz. Bazı sektörlerde kimi uygulamalar ile (yüzeysel oksidasyon) materyal korunumu sağlanmak amaçlanır.

Balata spreyini sıkarken dikkat etmem gereken şeyleri biliyorum. Mesala güneş gelirken veya araba kullanıldıktan hemen sonra sıcak disklere baltaya sıkılmaması gerekiyor soğuması gerekiyor. Bunun dışında dikkat etmem gereken farklı bir şey var mı? Örneğin sıkıtıktan sonra sıvının janta damlaması v.s bir sorun yaratır mı veya sıktıktan sonra yapmam gereken farklı bir işlem var mı?

Mümkün olduğunca balataya sıkmaya çalışın yeterli

Birde bildiğim kadarıyla Clio 4'ün diskler tornaya girmiyor deniliyor çok ince olduğu için ve düzgün torna için 80-100TL istiyorlar onun yerine değişim daha mantıklı oluyor ben 180TL'ye değiştirmiştim mesela 6 ay önce.

Birde bildiğim kadarıyla Clio 4'ün diskler tornaya girmiyor deniliyor çok ince olduğu için ve düzgün torna için 80-100TL istiyorlar onun yerine değişim daha mantıklı oluyor ben 180TL'ye değiştirmiştim mesela 6 ay önce.

Tornaya vereceğime dediğin gibi sıfırını alırım daha iyi. Nerede değiştirdiniz 180TL'ye ve kaç disk değiştirdiniz? Ve buna balata da dahil mi yoksa sadece mi disk?

Tornaya vereceğime dediğin gibi sıfırını alırım daha iyi. Nerede değiştirdiniz 180TL'ye ve kaç disk değiştirdiniz? Ve buna balata da dahil mi yoksa sadece mi disk?

Ankara Şaşmaz Tuna Serviste ön iki diski değiştirdim marka kraftler alman malı balatalar ayrıca 135tlye orjinal mais almıştım toplamda da 100TL işçilik vermiştim Kasım2019 tarihinde.

Geri