Part-time(kısmi süreli) çalışanlar, dikkat!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Aslında iş yerine güvenmeyen tüm arkadaşlara bu uyarım. Olur da priminiz yatmaz, ya da eksik yatarsa part time çalışanlar gibi sağlık primlerinizi 30 güne tamamlamamız gerekiyor(muş). İşin kötüsü bu bizim seçimimize kalmıyor, zorunlu. Yani ee ne olacak ödemem, zaten özel sağlık sigortam falan diyemiyoruz.

Kısmisüreli iş sözleşmesi ile çalışanlar eksik günlerinin GSS primlerini ödeyerekher ay için 30 güne tamamlamazlar ise, SGK GSS prim borçları olacak ve buborçlar 6183 sayılı kanuna göre takip edilerek icra ile alınacaktır.

Diğer bir durum ise malum araç forumuyuz, bu borçlardan dolayı araçlara bile haciz konabiliyormuş:S

İş verenler ayın 23'üne kadar primleri bildirmek zorunda olduğundan 24 ünde kontrol edip eksik günlerin ay sonuna kadar (bu hızlı bürokraside nasıl olacaksa) gelir testi yaptırıp sgk ya başvurulması gerekiyormuş.

Çok -muş kullandığımın farkındayım, pratikte nasıl işleyecek bilemediğimdendir.
:asabi

Zorunlu Genel Sağlık Sigortası hakkında her şey - Haber Videoları - Habertürk Video

Yaklaşık 2-3 ay önce eve kağıt geldi bununla alakalı olarak,gidip gelir bildirimi yaptım gelip kontrol ediceklerini söylediler ama o gün bu gündür ses seda yok..

Yaklaşık 2-3 ay önce eve kağıt geldi bununla alakalı olarak,gidip gelir bildirimi yaptım gelip kontrol ediceklerini söylediler ama o gün bu gündür ses seda yok..

e peki ödeme yapmadın o zaman halen, değil mi? yoksa 100 tl den diye okudum doğrudan aldılar mı ücreti?

e peki ödeme yapmadın o zaman halen, değil mi? yoksa 100 tl den diye okudum doğrudan aldılar mı ücreti?

Herhangi bir ücret ödemedim.O günden bu güne ne kimse geldi ne de ben tek kuruş para ödedim..

Allah bu milletin yardımcısı olsun,tamamen sömürüye dayalı bir yönetim anlayışıyla idare ediliyoruz...

Allah bu milletin yardımcısı olsun,tamamen sömürüye dayalı bir yönetim anlayışıyla idare ediliyoruz...

Kesinlikle abi.Zaten aldığımız yarım maaşın yarısınıda 30 güne tamamlamak için yatıracakmışız..

Herhangi bir ücret ödemedim.O günden bu güne ne kimse geldi ne de ben tek kuruş para ödedim..

Rica etsem, e devletten 4A bölümünden hani hizmet dökümü bakılan yerde "müstehaklık bilgisi" yazan yeri açıp provizyon alıp alamadığına bakabilir misin? Çevremde hiç part time ssk lı olan yok ve internette yazanlar birbirini tutmuyor :(

Bugün elimize geçen broşürde:

Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu tarihte, başvurduğu tarihten önceki son bir yıl içinde toplam 30 gün GSS prim ödeme gün sayısının olması ve 60 günden fazla prim borcunun bulunmaması gerekir. Aksi durumda sağlık hizmetinden faydalanamayacaktır.

Abi, bir de öyle bir durum ki zorla mağdur etme var işin içinde! Şu anda gelir testi istiyorum desen olmaz, ancak sağlıktan yararlanma hakkını kaybedince başvuru yapabiliyorsun 7-10 gün içinde sonuçlanıyormuş en iyi ihtimalle,yani başka sigortan yoksa o arada bir şey olsa sağlık güvencesi yok insanların.:asabi

sıkıntılı iş

sıkıntılı iş

hem de nasıl doğduğum günden bu yana ilk defa kendimi bu halde hissediyorum, allahtan özel sağlık sigortam var (yatarak tedavi için) yoksa kafayı yemiştim.

Geri