Otomatik vites devirde takılı kaldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurh89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onurh89

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba yolda araç otomatik vitesde iken bir anda devir saati 3 ün üstünde ibre takılı kaldı ve araba bağırmaya başladı ilk başta farkedemedi sesi sonrasında araç zorlanmaya başlayınca anladım.aracı manuele alıp tekrardan otomatiğe dönünce sorun düzeldi,Ayrıca geçen günlerde araç ışıkları bildiğiniz pc oyunu gibi takılı kaldı.Ne selektör yapabildim.nede ışıkları söndürebildim.ARacı stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi.bu gibi sorunlara daha önce rastlayan oldu mu?

Bu zaman zaman olabiliyor benim araçta bazen takılıyor devir çeviriyor yukseliyor düşüyor ama sabit viteste kalıyor vites yükselme veya küçülme olmuyor. Bu durumda sizin de yaptığınız gibi Manuel’e alıp tekrar D ye alınca sorun düzeliyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arabayı cihaza taktırıp baktırın.

Yazılımla düzeltilebilir, normal bir durum değil...

Bendede aynı sorun mevcut genellikle yokuş aşağı hafif meyilli yerlerde dönüş yapıp gazlayınca oluyor sanırım elimizi vitesin üzerinde tutma alışkanlığından dolayı dikey baskı uyguluyoruz farkında olmadan manuel ve Dkonumu arasında kararsız kalıyor benim düşüncem bu yönde servise söyledim teste çıktık tabiki sorun olmadı çok nadir oluyor çünkü bilgisayardan kontrol ettik herhangi bir hata kaydı sorun tespit edilmedi elinizi vitese koymayın dediler sadece

Vites takılma sorununu ben de yaşadım. Dediğiniz gibi önce manuele alıp bir müddet sonra tekrar otomatiğe döndüğümde düzeldi.

Geri