Otomatik vites arizasi acil yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zafer23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zafer23

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadsslar onemli yardimci olursaniz sevinirim. 99 model megane 1 rxe 2.0 motor otomatik vites aracim var. Duz yolda giderken ozellikle km ibresi 60 dayken vites degisimi sirasinda arac aniden gogusleyip sanziman ariza lambasi yaniyor. Stop edip calistirinca tekrar duzeliyor ve ara ara bu sikinti yasaniyor. Elazigda yasiyorum dogru duzgun anlayan yok. Birini buldum ve bilgisayara baglayinca 'yag basinci duzenlemesi ' ariza kodu cikiyor. Arastirdik ve selenoid yani elektrowalf leri degiselim dedi. Internetten siparis verdik degistirdik ama bir sure sonra ayni ariza olustu. Sonra vites degisme kapturunu degistik yine olmadi. Arastiriyorum sanziman beyninden diyen de var sanziman mekanik beynini degis diyen de var. Yardinci olursaniz sevinirim. Sirf bu yuzden araci satamiyorum. Varsa bunun bir yolu bana lutfen bilgi verin

Öncelikle geçmiş olsun inşallah sorununuz kısa sürede çözüme kavuşur. Aracın geçeceği vites dişlileri ve baskı balata takımında belki bir sorun olabilir diye düşünüyorum bazen çok garip sebepten böyle arızalar çıkabiliyor. Bunun dışında da beyin arızası ihtimali yüksek gibi duruyor, çıkmacılardan bir beyin bulup onu takarak deneyebilirsiniz en azından arıza beyindemi görünmüş olur.

Araci aldigim kisi sanzimani bugun itibatlriyle 1 yil ince ankarada yaptirdigini soyledi. Bahsettigim ariza genellikle rampada oluyor ve ozellikle 50 ile 70 arasi olan kilometreyi hizli ciktigim zaman sikinti olmuyor. Yavastan hizlaninca oluyor. Onun disinda vites gecisleri gayet nornal cogu zaman hissetniyorum bile. Elazig da arastirdim cikma beyin yok bir kac yere telefon actim yaklasik 300 -350 tl arasi ama deneme sansim yok. Sikinti beyin de degilse elimde kalir diye o yolu deneyemiyorum.

Geri