Otomatik kararan iç dikiz aynası

maverick8141

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2004 model Megane 2 (dci) Dyn. aracımın otomatik kararan iç dikiz aynası bazen kararıyor bazen ise kararmıyor.Şöyle ki iç ışıkları açtıktan belli süre sonra tavan lambalarını kapattığımda 1 saat gibi bir süre için kararıyor ve güzel bir özellik sunuyor.sonrasında ise yine normal yana gibi özellik gösteriyor ve kararmıyor.

Birde ön yolcu koltuğunun emniyet kemeri sıkışmış heralde bir türlü gelmiyor,ne yapmam lazım?

Bu 2 arızam için yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Karartmalı ayna hakkında hiçbirbilgim yok fakat bilgisi olan arkadaşlar muakkak yardımcı olucaktır.

Geçtiğimiz yıl yetkili servisten aracımın emniyet kemerlerini değiştirdim toplam 90 tl fiyatı var. Megane II araçlarda genellikle emniyet kemeri sarmaması ve takılma gibi sorunlar çoğunlukla oluyor benim size önerim emniyet kemerlerinizi değiştirmeniz yönünde.

Kolay gelsin..

Bu aynanın devamlı kararması iyi bişey değil . Şirkette bende şöförlük yapıyodum şirkette grand cherokee vardı onda aynanın altında düğme vardı . Bi tarafa alınca ayna normal , bi tarafa alınca 20 saniye kadar bi sürede kararıyor , bi tarafa alınca otomatik . Kararması gece güzel trafikte göz almıyor başka kararması anlamsız bence :)

Ben hala o kararan aynayı çözmüş değilim :)
emniyet kemeri konusunda Kubilay hocamın fikrini izleyebilirsiniz kemer makarası kilitlenmiş olabilir

kemer makarası kilitlenmiş dediler sanayide ve bir takım saçma sapan şeyler de söylediler.yok direnç atıcaz yok araba 1 gün bizde kalacak gibi ben de yaptırmadım haliyle.aracı sonradan, sürekli tanıdığım olan özel bir servise götürdüm triger seti ile balataları değiştirdim.toplam 380TL tuttu.triger set olarak değişti.yağ bakımı ve diğer bakımları da yapıldı.ama usta kemer işini servis yapsa daha iyi olabilir bir fiyat al tuzlu olursa burda yapalım dediği için yarın servise gideceğim. Otomatik kararan aynaya gelince aracın makam perdeleri açık olduğu için ışığı algılamamış olabilir dediler bilgisayara soktuk arıza vermiyor ama bence arızalı.sanırım ışığı gören gözde sıkıntı var

Geri