otomatık clio 1.4 rxt cekıs dusuklugu

ersin_0606

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
s.a arkadaslar ustalarında cozemedıgı bır sorunu sızınle paylasmak ıstıyorum aracımda lpg de ve benzındede cekıs dusuklugu var araba devamlı klıma acık olurda zor gıder ya o sekılde arac kendını zor topluyor gaza yuklenınce tepkısı dusuk oluyor bu sorun daha once de oldugunda ılgıntır stop edıp calıstırınca gecıyordu normal halıyle cekısı dusuk halı cok barız bellı oluyor son ıkı haftadır bu sekılde yalnızca 4 gun sehır dısına cıktım yolda normale dondu 4 gun boyunca o sekılde guzeldı ankaraya geldım yıne aynı ve bu sekıldeyken yakıt degerı normalden daha fazla gozukuyor ılk once sanzuman ustasına gıttım sanzuman komple yapıldı bu arada usta baktı sanzumanla alakalı degıl bu dedı dedıgı gıbı sanzumanın vıtes gecısınde falan hıc bır sey yok neyse motor ustasına gıttım trıger sentesıne baktaz ordan dedı baktı ettı gecmedı daha sonra baska motor ustasına gıttım motrdan degıl sanzumandan dedı en son dun ankarada kurtay oto reno servısınden ayrılma usta tavsıye uzerıne gıttım baktı ettı pc ye bagladı aracta arıza kaydı flaan yok tek bır yer parametre galıba burda zengın fakır karısımı var dedı sıfırladı bogaz kelebegının contasını bır kac yerın contalarını degıstırdı orjınal hava flıtresı taktı yanlıs yazmıyorsam rolanatı duzenleyecısını temızledı araba test ettım normal gıbı geldı sanayıden cıktım yıne aynı bu arada meshur stop etme sorunumuz var aracı p ye alınca stop edıyor bazen stop ettınten sonra hemen calısmıyor ama n de calısıyor artık usta usta gezmekten dunya para harcamaktan bıktım basına bu sekılde gelen yada bır cozumu olan varmı Allah rızası ıcın

Aleykümselam Ersin kardeşim, hoş geldin öncelikle. Yazdıklarını sonuna kadar okudum. Allah yardımcın olsun gerçekten. Umarım iyi bir ustaya denk gelirsin. Aracın keyfini anca o zaman çıkarırsın. Keyifli paylaşımlar.

Araç kalkarken sanki 2.-3. Vitesteymiş gibi hantallık var mı?
Normal yolda giderken aniden gaza yüklenince kick-down yani vites küçültme yapıyor mu?
Yokuşta aşırı derecede bayılma var mı?
Eğer bu sorunlar varsa selenoid valflerini, şanzıman yağ basıncıni ve yağını kontrol ettirin.

Geri