öncelikle herkesin bu konuda bilgilenmesini istiyorum çünkü aracın hayati parçalarından biri bujidir 25 liraya alınan 4 tane buji orjinal diye satılıyor ve araçlarımızdaki bu yan sanayi bujilerin orjinaline göre farklarını yazmak istedim.. ilk fark ağırlık.. yan sanayi ile orjinali arasında ciddi bi ağırlık farkı var orjinal olan buji yan sanayisinin ağırlık bakımından hemen hemen iki katı hasas terazim olmadığından bu farkı gösteremiyorum ama elinizde kontrol ettiğinizde bu hemen anlaşılıyor.. 2. fark bujinin porselen kısmı daha kalın ve buji kablosunun taktığınızda milim oynama yok. ama yan sanayide hem sağlam tutmuyor hemde bujiyi koblodan ayırırken orjinalde şlap diye bir ses gelirken yan sanayisinde kafayı hemen bırakıyor.. 3.fark yan sanayi bujinin üzerinde birebir aynı numara yer alırken nerde üretildiğiyle ilgili hiç bir bilgi yok.. ama orjinalinin üzerinde koca harflerle made in france yazıyor.. orjinalin buji ateşleme aralığı biraz daha genişken yan sanayinin daha bir dar buda kıvılcımın hava yakıt karışımında doğru yanmayı epey etkilediğinin göstergesi..orjinalinde koblonun takıldığı bölüm tahmin ediyorum o kadar işin ustası sayılmam ama özel mat koyu renkli bir metaryelle kaplıyken yan sanayide araki bulasın.. kullanılan maden farkının kaliteside parlaklığından anlaşııyor orjinal olan buji daha parlak; olmayan ise daha mat, kalitesi kötü bi madenden yapıldığı göze çarpıyor..çakma bujiyi anlamak için yapılıcak en iyi test bana göre seri numaraların yazıldığı bölümdeki yazılara tırnakladığınızda yan sanayide yazılar soyulurken orjinalde kesinlikle bir soyulma yok... gelelim bunları niye buraya yazdığıma. bu 2 bujiyide 25 liraya aldım. 2 bujide orjinal olarak satıldı.. ikisinin kutusuda aynı hemen hemen aynı janjanlıkta hatta yan sanayinin kutusu daha bir albenili farkı bir çook insan anlıyamaz çünki referans numaraları bile aynı olan bu parçaların arasında dağlar kadar fark var...parça satan insanlar 3 5 kuruş daha fazla kar etmek için bizlere orjinal diye yan sanayi mal satıyolar.. aracımıza orjinal diye aldığımız pek çok parça malesefki orjinal çakması ama fiyatları orjinalden geliyor bizlere.. bu yazdıklarım bazı arkadaşlarımın işine yarıyacağını düşünüyorum.. bujilerin resimleri aşağıdadır..

Son düzenleme: