Ön Cam Çiziği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pacenko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pacenko

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.

Bu sabah başıma talihsiz bir olay geldi.Rutin olarak her sabah arabamın ön camini siler temizlerim.Yine bu sabahta aynı şeyi yaptim ancak kolumdaki saat arabamın on camını çizdi.Fazla derin olmasada hem uzun hem de sürücü koltuğunun tam önünde hem çok dikkatimi cekiyo ve hem de canımı sıkıyo oyle gormek acaba tecrübeli arkadaşların bir fikri olabilir mi ne yapmalıyım ? İnternetten araştırdıgim kadariyla çoğu kişi sonax ile pasta polish öneriyor ama daha fazla camin çizildigini söyleyen de var ise yaramadigini soyleyende cok az bi kesim memnun kalmis acaba yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ?
Aracım Clio 4, Clio bölümüne yazmistim aynı mesajı ama burda daha fazla arkadas var diye buraya da yazmak istedim.

hemen hemen bütün kasko poliçelerinde senede 1 kere ücretsiz cam değişim hakkı bulunmakta.
kaskonun dolmasına az bi süre kaldıysa komple değiştirebilirsin ;)
ayrıca saatin de çok derin bi çizgi açacagını sanmıyorum. pasta deneyebilirsin

hemen hemen bütün kasko poliçelerinde senede 1 kere ücretsiz cam değişim hakkı bulunmakta.
kaskonun dolmasına az bi süre kaldıysa komple değiştirebilirsin ;)
ayrıca saatin de çok derin bi çizgi açacagını sanmıyorum. pasta deneyebilirsin

Evet çok derin bi çizgi yok elimi gezdirdigimde bilmesem farketmem çizik olup olmadigini,nasıl farketmediysem biraz uzun bi cizik bide üstüne tam önümde olması iyice canımı sıktı kasko olayını düşündüm pasta olayında kararsız kaldim daha da cizermiyim diye bakalım forumdan bi karar vericem artık teşekkürler ilginiz için.

far temizliği yapan yerlerde yardımcı olur diye düşünüyorum. yinede bi bilene danışmanız daha faydalı olur

Cam çok serttir.Ben önceki aracımın ön camlarına seryum oksit uygulamıştım.Seryum oksit özel yün keçe ile uygulanır.O bile derin çizikleri düzeltemiyor.Pasta işe yaramaz.Sadece cilalamış olursunuz.Pasta çıkarıyorsa kir kalıntısıdır ya da çok hafif çiziktir.

Doraglassta cam catlaklari onarmak icin bir sistem mevcut. Nasil yaptiklarini bilmesemde ustasi camimsi bir dolgu ile dolduruyoruz demisti. Uygun fiyata halledebilirler saniyorum. Kaskonuz varsa cam hakkiniz da vardir. Ancak cam kirilmadikca degistirmezler. O cizigi ufaktan kiriga cevirip degisime giden cok sayida insan taniyorum. :)

far temizliği yapan yerlerde yardımcı olur diye düşünüyorum. yinede bi bilene danışmanız daha faydalı olur

Evimin yakınındaki oto kuaforune danıştım dediğin gibi cam çiziği derin değilse bi pasta uygularız deneriz dedi ama güvenemedim açıkçası dediğiniz gibi far temizliği yapan yer bulmam gerekli bu işle uğraşan birilerine danışmam lazım

Cam çok serttir.Ben önceki aracımın ön camlarına seryum oksit uygulamıştım.Seryum oksit özel yün keçe ile uygulanır.O bile derin çizikleri düzeltemiyor.Pasta işe yaramaz.Sadece cilalamış olursunuz.Pasta çıkarıyorsa kir kalıntısıdır ya da çok hafif çiziktir.

Derin bir çizik değil cami silerken saatimin kasasi asagiya gelip kenarı çizmiş dışarıdan bakınca farkedilmiyo bile ancak içerden belli oluyor.Seryum oksiti çoğu kişi kullanmiş ancak nerden temin edilir pek bi bilgim yok biraz zor bulunuyomuş galiba

Doraglassta cam catlaklari onarmak icin bir sistem mevcut. Nasil yaptiklarini bilmesemde ustasi camimsi bir dolgu ile dolduruyoruz demisti. Uygun fiyata halledebilirler saniyorum. Kaskonuz varsa cam hakkiniz da vardir. Ancak cam kirilmadikca degistirmezler. O cizigi ufaktan kiriga cevirip degisime giden cok sayida insan taniyorum. :)

Arabami 2 hafta önce aldım 2013 model clio 4,yani biraz da nazarlık gibi oldu bu olay.
Haliyle kasko da yeni daha,ne olur ne olmaz smdiden pek kullanma taraftari değilim cam hakkimi cidden cok varmis bu catlatop degistirme olayi doraglassa baktım bursada 2 bayisi varmış besevler ve osmangazide yarın bi uğrıycam eğer uygun fiyata hallolursa mükemmel olur teşekkürler bilgi için hocam.

Bugün zaman ayırıp camıma önce arkadaşımın oto kuaforunde cam pastası yaptırdım ve çok daha kötü oldu.Çiziğin ustunde baska ufak ciziklerde olustu islemi yaptığı makinadan dolayı daha sonra doraglass'a gittim oradaki arkadaşla sohbet ettiğimizde cami gosterdim derin yada değil hiç farketmez cam çizikleriyle uğraşma ya cami değiştir ya da alış böyle abi ki senin camin Orjinal bu sebeple camını değiştirme dedi yani 0 dık -'ye düştük zaten çizmistk daha da cizdirdik galiba fazla takmamak üstüne gitmemek lazım bazi seylerin.

Takmamaya çalışıcam görmemeye çalışıcam bi süre sonra alışırım zaten diye düşünüyorum. İyi günler arkadaslar

Geri