Oksijen sensörü nedir ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
bu meret bozulursa ne olur?
bilen yazsın arkadaşlar...
bilmeyen sallamasın ki...paramız cebinde kalsın

Arkadasimin aracinda da arizalanmisti. LPG den kaynaklı bir sorun. Sadece yaktiğin yakit â„…30 oranında artar başka da bir problem olmaz demişti usta. Hatta ömrü bitmemisse temizleyip kullanabilirsin.

bu meret bozulursa ne olur?
bilen yazsın arkadaşlar...
bilmeyen sallamasın ki...paramız cebinde kalsın

egzozda bulunan sensör. hava yakıt oranını ölçer. bu sayede havanın yakabileceği kadar yakıt atılmasını sağlar. böylece araç yok yere çiğ yakıt atmaz. bozulursa, araç ince ayarı yapmaz, içindeki yazılımdaki sabit değerlere göre yakıtı gönderir.

Genel olarak lpg de hata verir. LPG li ise ışık yanıyorsa, 3 gün benzinde kullanın ışık sönüyorsa problem yok.

Hata benzinde ise yakıt artar. zaman zaman çekiş düşebilir

teşekkürler arkadaşlar

Bu sensör genelde LPG kaynaklı olarak zamanla bozulmakta ve bozulduğunda motor arıza ışığını yakmaktadır. Bozuk olduğunda yakıt tüketimini artırır, genelde pek önemsenmemektedir. Ancak motor arıza ışığını yaktığı için eğer motorda daha vahim bir arıza olursa nasıl olsa sensörden diyerek önemseyip motor yakanı dahi Servis te duymuştum. Daha önceki aracım subaru idi ve çok çekmiştim oksijen sensöründen :)) Çinden getirtip taktırmış ve kurtulmnuştum. Ön ve arka sensör çifti serviste 1500tl idi ben 400 e çinden almıştım :)

Bu sensör genelde LPG kaynaklı olarak zamanla bozulmakta ve bozulduğunda motor arıza ışığını yakmaktadır. Bozuk olduğunda yakıt tüketimini artırır, genelde pek önemsenmemektedir. Ancak motor arıza ışığını yaktığı için eğer motorda daha vahim bir arıza olursa nasıl olsa sensörden diyerek önemseyip motor yakanı dahi Servis te duymuştum. Daha önceki aracım subaru idi ve çok çekmiştim oksijen sensöründen :)) Çinden getirtip taktırmış ve kurtulmnuştum. Ön ve arka sensör çifti serviste 1500tl idi ben 400 e çinden almıştım :)

geçmiş olsun....

Geri