O bir RSİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Görkem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Görkem

Bilgi Girilmemiş
Yavaş yavaş RSi sevgisi aşılıyorsun bize Faruk abi :D

Yavaş yavaş RSi sevgisi aşılıyorsun bize Faruk abi :D
Furkanım o hep gönlümde ama 8 valf kısa devirlerde uzama iyi ama oynayamıyorsun yani biyere kadar. 1.6 16V değil; ben hep düz kasa arabaları severim 8 valf oluşu maalesfef beni 1.6 16 Valf almaya zorluyor oda oval kasa :(

Furkanım o hep gönlümde ama 8 valf kısa devirlerde uzama iyi ama oynayamıyorsun yani biyere kadar. 1.6 16V değil; ben hep düz kasa arabaları severim 8 valf oluşu maalesfef beni 1.6 16 Valf almaya zorluyor oda oval kasa :(
Swap :P

yaw bende kenetlenmişim bunlara D:

rsi ya f7r yada f4r swaplanir. Yardimci olurum. Olanlardaki speedline denen jantlarda speedline vs degil. reno oem jantin beyaza boyanip sticker yapistirilmis hali:)

ne kadar malıyet olurdu mesela eren abı boyle bır swap ıslemı yapılsa

Orkun motor şanzıman tesisat ecu sanırım 7 liraya falan bulunur (172lik rs için konuşuyorum) motor şanzıman tesisat ecu acele etmeden düşeş yakaladıkça almak lazım o yüzden. Diyelim ki bu malzemelerin var. Bunlar dışında

ecu immo iptal: 150 TL
Elektrik işleri: ustana kalmış açıkçası. Devre şeması okumayı bilen deli gibi araba ile uğraşabilecek mesleğine ciddi anlamda hakim biri olmalı.
Aks yaptırılacak: Elinde aks var arabaya göre uydurma dersek 300 TL falan
Radyatör: Rsi radyatör lt olarak 2.0 makinayı soğutmaya yetmez büyük ihtimal. o kasaya sığacak olupta motor soğutmaya yetecek bir radyatör 250 TL falan
Motor indir kaldır işçilik: 1500 TL isterler en az. (her ne kadar direk gibi düşünsende bir ton hesapta olmayan işler çıkıyor)
Hesapta olmayan incik boncuk malzemeler: 500 - 1000 TL
Tornacı gibi extra yan işçilikler: 500 - 1000 TL

Ben bir Williams aldım. Aldığımda motoru boş blok şeklinde bagajında içi komple sökük kutulanmış haldeydi.

Motor şanzıman tesisat ecu bende vardı.

Aracın kendisi
Eksik olan parçaların tamamlanması (cam fitili vs gibi malzemeler)
Mekanik işçilik
Elektrik elektronik işçilik
Tamam dedikten sonra bile hesapta olmayan arızalar için ödenen işçilikler
İhtiyaç duyulan yedek parça (radyatör hortum filtre vs vs)
Komple boya
Muayeneye hazır hale getirme (komple adam akıllı egzoz sitemi vs işler)
Jant lastik takımı

20 milyarı çoktan geçtim.

Sonuç?
Donanım olarak fakir
Rslerden hızlı (benim düşüncem. SLC ufak bir tur attı Williams ile benle aynı fikirde) imzama bak anlarsın :D :D
Özel bir araç sahibi oldum.

Egzantrik vs ile 200 Hp gibi bir güç aldığımda çok daha tehlikeli olur sanırım.

Sürekli para zaman sabır isteyen bir iş. Ben işi ciddi anlamda iyi bilen adamlarla çalıştığım halde Kasım 2011 den beri uğraşıyorum. Son 3 haftadır Trafik şube motoru işletme işleri ile uğraşıyorum

Son düzenleme:
​Ruhsat sıkıntısı ne olur Eren? ne kadara maal olur?:eyv

Geri