Neden Türkiyede Yok?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RuhAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RuhAdam

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Hepimizin Bildiği gibi Çoğu Araç üreticisinin Bildiğimiz modeller dışında türkiyede aracı yok. Örneğin Passatın 2.5 V6 TDi motorlusu Polo'nun 3 kapılı 1.4 benzinli modeli kangoonun panoramik cam tavanlısı Avrupa ülkelerin mevcut iken bizim ülkemize neden getirilmiyor sorunun cevabını arıyorum fakat bulamıyorum. Nedenini bilen varsa anlatabilir mi acaba?

bizi kuçümsedikleri için olabilir

Zannetmiyorum açıkcası bizi küçümsüyorlarsa neden Azerbeycan küçümsenmiyor? Türklük olarak bakmamak gerek diye düşüyorum

o araçlardan herkes almıyor da ondan isteyenlere orda yaptırılıp getirebiliyorlar diye biliyorum. yani şimdi 100 kişiden 5 i alcak cam tavanlı 10 araçtan 5 ellerinde kalcak bu yüzdende getirmiyorlar bizim insanımız ayağımızı yerden kessin yeter diyor ve ihtiyaç meseleside var adam cam tavanlı istiyor veya üç kapılı ama fiyat fazla e bu durumda piyasada aynısı olan ama uyguna olanı alıyor veya diyorki bu kadar fazla vermeye gerek yok dışarda yaptırırım.

Bir araç üretilmeden önce veya bir ülkenin pazarına girmeden önce ciddi bütçeli ARGE çalışmaları yapılıyor, gizli anketlerle halkın nabzı tutuluyor daha sonra o ürün piyasaya sürülüyor.
Buradan şunu anlıyoruz ki Biz ne istiyorsak adamlar bize onu veriyorlar...:)

Bir araç üretilmeden önce veya bir ülkenin pazarına girmeden önce ciddi bütçeli ARGE çalışmaları yapılıyor, gizli anketlerle halkın nabzı tutuluyor daha sonra o ürün piyasaya sürülüyor.
Buradan şunu anlıyoruz ki Biz ne istiyorsak adamlar bize onu veriyorlar...:)

Bunun bir sebebi de Türkiye'nin gümrük mevzuaatı ve özel vergilerin çok yüksek olmasıda olabilir. :eyv

Kesinlikle vergi yüksekliği nedeniyle piyasa sağlayamayacağı için.

Geri