Ne yapmalıyım şaşırdım açıkçası. .:(

hbirinci

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese Merhaba. Trabzondan yazıyorum. 2011 Megane 3 SW 1.5 dci Privilege sahibiyim. Aracım 82.000 de, agir bakımı Eylül 2016 da yaptırmıştım.

Aldım alalı şehir içinde kullaniyoruz. Ilk depo fulledigimde 850 km yol gittim. Son bir kac aydır araç çok yakmaya başladı. Ilklimden midir yada başka bir sorunmu var anlamış değilim. Yol bilgisayari 9.7 şehir içi ortalama gösteriyor.

Ustaya sordum araç ta bişey yok diyip geliştirdi. Normaldir dedi vs.. ikinci oğlum gibi seviyorum, satmayı aklıma getirince duygusallasiyorum, ama artık üzüyor beni.

Bu yakıtın normal olmadığını düşünüyorum. Düşünce ve önerileriniz nelerdir. Baska servise getirmelimiyim..

Şaşırdım kaldım acikcasi..:( :(

Son düzenleme:
Megane ci arkadaşlar yardımcı olacaktır lakin yakıt bence fazla

34VR1415

Selam, yol bilgisayarı 9,7 göstermesinin birçok nedeni olabilir. Kullanma tarzın, aldığın yakıt, hava şartları v.s. Bence iyisimi sen bilindik bir yerden deponu full'le ve kendin ölç. Tabi bunda da aracı ideal bir şekilde kullan bakalım derim ben. Birde geçen sene Trabzona gittiğimde vakfıkebir girişte bir benzinlik var. Oradan depomu full'ledim 5 km. sonra SERVİCE lambası yandı. Ustaya gösterdim, cihaza bağladı yakıt ile ilgili dedi. Depo çeyreğe düştüğünde tekrar full'ledim (bilindik bi marka bu sefer) bir süre sonra SERVİCE lambası söndü. Yani kullandığın yakıt ile alakalı da olabilir.

20 lt ile 210 km gitti. Fulleyip ölçünce nasıl bir degisiklik le karsilasabilirimki ?. Bu 5. Aracım ve ilk diesel Aracım. Vites gecisleri icin Devri nasıl ayarlamaliyim..

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20 lt ile 210 km gitti. Fulleyip ölçünce nasıl bir degisiklik le karsilasabilirimki ?. Bu 5. Aracım ve ilk diesel Aracım. Vites gecisleri icin Devri nasıl ayarlamaliyim..

Aracınız hayırlı olsun bir yerde sorun olmalı, bence aşırı yakıyor.Fazla yakıt yakması haricinde bir sorun varmı? Geç çalışma, çekiş düşüklüğü gibi?

34VR1415

trabzon gibi trafiği anormal olmayan bir yerde o kadar yakması cidden bir soruna işaret ediyor iben istanbul bağdat caddesinde ki dur kalk ve bol trafik ışıklı yolda bile max imum 7,5 lt leri görüyorum aracım 2014 megane 1.5 dci edc 110 luk.

Kullanım tarzınız çok etki ediyor bizzat denedim ve kitapçıkta da 2000 devirde vites geçişi yapın yazıyor ve yola çıkmadan önce yol bilgisayarından litre yazan yeri sıfırla ve öyle çok yola. Göreceksin ne kadar fark ettiğini

Değerli yorumlarınız icin sonsuz teşekkür ederim oncelikle. :) Trabzon trafiği şahsım olarak bana araç kullanmayı nefret ettirdi. Başından sosuna 15 km lik bir şehir fakat 3. Vitesi göremiyoruz. Dur kalk- dur kalk sürekli ama ne olursa olsun 10 litre yapmaması lazım diye düşünüyorum. 5 martta depoyu fulleyecem. Sonrasinda şehir ici ve İlçeler Arası kullanıp 100 km yol yapacağım. Sonra yakıt aldığım yerden üzerine tekrar doldurup kaç lt yaptığını kollastirip yol bilgisayarı ile karşılaştırma yapacağım. Eğer sorun hala devam ediyorsa mecburen baska ustaya göstereceğim. Detayları yazarim burdan yine..

Hepinize selamlar..

Tekrardan herkese merhaba.

Dediğim gibi bugün 100km/Lt testini gerceklestirdim.

100 kmlik yolun yaklaşık olarak 45-50 km arası merkez den ilçeye / ilçeden merkeze olarak geri kalanı şehir içi yapıldı.

Test 2 yetişkin + 2 çocuk la birlikte yapıldı.

Mazot Lt/TL: 4.65 kuruş.
Gidilen yol: 100 km
Yol bilgisayari: Tüketilen yakıt 6.1 Lt.
Petrolden üstüne tamanlanan: 6.4 Lt.

Heaaplamalarima göre

1 Lt ile 16.6 km gitti.
Km/TL: 0.27 kuruş.

Şahsi fikrim fena sayılmaz.

Selamlar..

Geri