Motorun Dizel gibi calismasi

YILDIRIM

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, megane 2 2005 1,6 16v dynamic sedan 156000 km de gecen hafta bir reno arac aldim , aractan bazen dizel gibi sesler ve on taraftan tikirtilar geliyor ayrica birinci viteste arac sogukken ayagimi debriyajdan kaldirinca stop ediyor (0-1 tam ortasinda rolanti devri) bk temizlemekle ilgili bi yazi okumustum sitede bu balata spreyini nereye sıkacagız? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

bk temizleme yazıp, uzununu yazmayı üşendiğinizi görünce ben ve bir çok kişi cevap vermekte üşenecektir.

balata spreyini cantın arasından balatalara sıkabilirsiniz.

bk = balatadaki kurum

Tesekkurler Bk = bogaz kelebegi forumda belki 100 yerde boyle yaziyor diye yazdim , git baskasiyla polemik yap arkadasim tarzin hos degil.

Dostlar sakin :cool:

Arac lpg ye gecince enjektorler calismaya basliyor o ses lpg enjektorlerinden geliyor. Stop etmesi bigaz keebeginden.

Evet hocam lpg de küçük bir ses var ama bu farklı hocam çok yüksek bir ses baya baya dizel gibi, motorsilk benzin katkısı aldım enjektörler açılsın diye arada benzinle çalıştırıyorum bunla bir alakası olabilirmi ?

Evet hocam lpg de küçük bir ses var ama bu farklı hocam çok yüksek bir ses baya baya dizel gibi, motorsilk benzin katkısı aldım enjektörler açılsın diye arada benzinle çalıştırıyorum bunla bir alakası olabilirmi ?

Yakit katkisi kesinlikle koymayin. Lpg de o sesi yapar sikinti yok. Bak bidaha soyluyorum benzin enjektorlerinden degil LPG enjektorlerinden yapiyor. Benimkide dizel gibi. iceri ses gelmiyorsa fazla takmayin ses yapsin.

Ustaya gosterdim , benden oncekisahibi iyi bir yag koymadıgı için oluyormuş, reno meganlarda yağ otomatik sibop ayari yapiyormus , konulan yag kalin okursa zaman zaman fincanlardan birine gitmez o valf de iyi yaglayamaz bu sesi yapR dedi orjinal yagi kullan herzaman megan 2 lerds yag onemli dedi (elf 10 40) yag degisimi yeni yapildigi icin yagi degistirmedi ama ustune 1 kutu motorsilk ekledi simdilik bir sikinti kalmadi, arabanin altindaki egzoz borularinin vidalari ve davlumbaz biraz gevsekti onlarda oda baska ses yapardiye skistirdi. Bu arada usta ninda megan i var :)

Düşük devirde hala yapıyor bujiler olabilir diye bi yazı okudum ama bilmiyorum

Düşük devirde hala yapıyor bujiler olabilir diye bi yazı okudum ama bilmiyorum

Birbirine bağlı o kadar çok olası neden varki......elbette buji + kablolarıda bir gözden geçirin aslında ilk bakılması gereken orasıydı bence.

Geri