Motoru Yıkatmalı mıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smstsmt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smstsmt

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Herkese,

Aracımı ikinci el aldım. Motorunun temizlenmesi gerekiyor bence. qw Bu konuda temiz ve pipirikli olduğumdan her kaputu açmamda gözüme batıyor. Ancak kimseye güvenipte motorumu temizletemiyorum. Tazyikli suyla ne olacağı belli olmaz. Kendim zarar vermeden nasıl temizlerim, daha önce motor temizliği yapan veya hali hazırda düzenli olarak temizleyen Abilerimden, kardeşlerimden destek ve önerilerini bekliyorum.

merhaba aracınız eski ya da eski sayılacak bir araçsa motoru yıkayan pro oto - yıkamacılar bu işi yapar. Tabiki bir arıza çıkarsa sorumluluk almazlar. Eski araçlarda motor-lpg beyni gibi suyla arıza verilecek birimlerin üzeri iyice örtülmelidir. Ama kendiniz yıkamak isterseniz metal-motor-mekanik kısımlarını pas sökücü ile temizleyin ardından üstüp ile siliniz. Sonrasında parlatıcı ya da temizlik spreyi gibi spreylerle ve süngerle siliniz. Ama dediğim elektrik ya da elektronik aksağımınız fazla ise onların üzerine iyice örtmeniz lazım. Kabut kısmı ve plastik kısımlar normal su ya da spreyle güzelce temizlenebilir. Gelelim bobin ve buji kısımlarına. Eğer su ile yıkarsanız aracın ateşleme sistemini iyice kurutmanız gerekecektir. Özellikle buji kablosu ve bujiler. Yanma odalarına yani silindir kısımlarına su almaması gerekir aksi halde bujiler ateşlemede sıkıntı yaşar. Siz bu kısımların yerlerini biliyorsanız motoru temizleyin ya da yıkayın ama bilmiyorsanız ilinizde bulunan pro - oto yıkama servisleriyle görüşün durumu. Yeni araçsa hele iki kat dikkat edilmelidir.

Teşekkür ederim bilgi için çok faydalı oldu

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim bilgi için çok faydalı oldu

rica ederim her zaman

kardeş ağrımayan başını ağrıtma derim

kardeş ağrımayan başını ağrıtma derim
Bende aynısını düşündüm sonra. Motor temizleme spreyleriyle kendim silmeyi düşünüyorum.

Bende aynısını düşündüm sonra. Motor temizleme spreyleriyle kendim silmeyi düşünüyorum.

kardeşim bende kendim siliyorum '' el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış '' adama verecen arabanı basacak tazyikli suyu kendi malımı sanki ben detaylı temizliğide arabayıda kendim yıkarım motoruda kendim temizlerim :)

Geri