Motor yağı tavsileriniz

Neuromancer

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İlk öncelikle herkese hayırlı akşamlar,

2018 Eylül'de ilk aracım olan Renault Clio 4. nesil Hatchback 1.2 Benzinli arabamı satın aldım. Şu anda periyodik işlemlerine vakit buldum ve arabam için uygun olan motor yağı filtresi, ön fren balataları, hava filtresi ve polen filtresini kendim satın aldım ancak bana verilen yağ Elf Evolution Full-Tech FE 5w-30.

Yağın arka bilgi bölümünde "Sadece dizel motorlarda kullanılabilir" yazısını görmemle yağı koymaktan vazgeçtim. Geri götürdüm, paramı da aldım. Ancak, ilk arabam olması sebebiyle de yağ kodlarından, inceliğinden diğer bilgilerinden pek anlamıyorum. Filtreleri satan kişi ilk 5w-30 önerirken daha kalın bir yağ önerdi bana, başka bir yağ almadan çıktım. Sizler benzin için hangi marka yağ ve incelik olarak hangi aralığı önerebilirsiniz? Bir de bu yağlar hakkında ve "partikül" konusu hakkında bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

Hayırlı forumlar:)

bende clio 3 var aynı motor,kitapçıkta tavsiye edilen yağ 5-40 .rn 700-710 kodlarını karşılayan yağ almalısınız.tavsiyem shell helix ultra 5-40,castrol edge 5-40 ve elf evelution 5-40 dır.

Hocam bende de 2014 1.2 clio4 var elf 5-40 .rn -710 koyduruyorum zaten kitapçıkta da bu yağ öneriliyor.

Rn 710 - rn 700 piyasadaki yağı sxr 900 elf tek seçenek.Bende 1.5 dci için bundan aldım.

ELF 5/40 YAĞ 5 LT alacaksın hocam. Elf dışında bir marka da koyma.

Elf başka yag renoya yaramaz rn özelligini karsılamalı

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Motulda kullandım. Mobilden şaşmam gerisi hikaye.

Geri