Motor soğukken şıkırtı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan milic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

milic

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba arkadaşlar.bende 2015 model 25000 kmde clio 4 1.2 joy araç var.soruma gelecek olursak Özellikle motor soğukken ilk çalışmada çalıştırdığımda motor ısınana kadar şıkırtı sesi geliyor. Motor ısındıktan sonra ses kesiliyor. Sıcak havalarda ise yine motor ısınana kadar belli belirsiz şıkırdıyor.bu bi sorunmu.sizin araçlardada mevcutmu ve sebebi nedir.cevaplar için şimdiden teşekkürler

Benim motordasoğukjen ısınana kadar ön kaput titreşimden dolayı kilit mekanizmasına çarpıp tıkırtı yapıyor. Isınınca düzeliyor sonra. Sanırım sorun değil. Motorun titreşimli çalışmasından oluyor..

Benim motordasoğukjen ısınana kadar ön kaput titreşimden dolayı kilit mekanizmasına çarpıp tıkırtı yapıyor. Isınınca düzeliyor sonra. Sanırım sorun değil. Motorun titreşimli çalışmasından oluyor..
bendeki ses kesinlikle motordan geliyor.araç soğukken ilk çalışma anında en fazla 10 saniye sürüyor

ses şoför koltuğunda otururken sağ ön taraftan kasnakların ve devirdaimin oldugu bölgeden gelen bozuk bilye sürtmesi şeklinde geliyorsa clio 4 1.2 lerin çoğunda olan bu ses Triger kayışın hassas ayarının özenle yapılmasıyla düzelir.Konuya en son 6 gün önce acil gaza basınca gelen ses konusunda bilgi verdim. Oradan takip edebilirsiniz.

Geri