Motor sesindeki artışın nedeni?

gc.gokhancicek

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar. Megane 2 HB 1.6 16 V 2004 model aracımda son bakımdan sonra bir motor sesi artışı oldu. Daha önce sessiz çalışan araç hafiften dizel sese çok olmasa da göz kırpıyor. Sebebi ne olabilir? Bakım 10000 bakım idi, filtreler bujiler ve yağ değişti daha önce 5w40 total koymuştum şimdi 10w40 elf koyuldu. Ayrıca lpg için başka buji kullanımını tavsiye eder misiniz? Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Yağ değişiminden dolayı ses artmaz. Ama triger değiştirilmiş ise dişli atlamasından dolayı ses artması olabilir.

Triger kayışını değiştireli 15000 km oldu değiştikten sonra yoktu böyle bir sorun. Hatta daha sessiz olmuştu o zaman. Motor sağ kulakçığından olma ihtimali nedir?

Triger seti değişirken devirdaim bilyasıda depiştirilmelidir , eğer değiştirmediysen bilya bozmuş uğultu yapıyo olabilir, benim başıma gelmişti,diğer bir sorunda bobin arızası, vobinlerin biri bozılursa araba 3 silindire düşer gerçi böyle birşey olsa anlarsınız

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değil hocam. Dediğiniz iki sorunu da yaşadım. Ustam sağ motor takozundan dolayı dedi. O değişecek.

Motor takozu motor sarsırtısını titreşimini önler

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet uğultu ve fazla sesin kaynağı o titreşimmiş zaten eskiye göre motora karşıdan bakınca sol üst bayağı titriyor.

Geri