Motor Rektefesi Ne İçin Yapılır?

guitar junior

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım Renault 19 1.6 RT 1996 LPG Klima

Aracım 2 kere hararet yedi. Gerekli tamiratlar yapılsa da sabahları ilk çalışmadaki titreme giderilemedi. Ustam bunun havale geçiren bir insanda oluşan bozukluklara benzetiyor, rektefe ile problemin giderilebileceğini düşünüyor. 500-600 TL civarı istiyor. Değer mi, onu araştırıyorum.

Aracın eski oluşu ve kullanıcının daha yüksek ve sorunsuz performans isteğine binayen;

MOTOR REKTEFESİ NE İÇİN YAPILIR?

FAYDALARI VE ZARARLARI NELERDİR?

NE KADARA MAL OLUR?

19'UNA REKTEFE YAPANLARIN GÖRÜŞLERİ NELER?

REKTEFE YAPTIRMAYI DÜŞÜNENLERİN ARAŞTIRMALARI NELER?

Hem forumda güzel bir konu olur, hem de belki birkaç 19'u daha hayata döndürürüz, ne dersiniz?

Contalar değişir, subaplar değişir, pistonların değişmesi gerekiyorsa değişir, segman atılır bunun gibi işlemlerle motor rektefesi yapılır, bizim araç 400.000 Km'ye dayandı sadece bir kere üst kapak contasını değiştirdik :)
Rektefe başarılı bir şekilde yapılırsa zararı olmaz diye düşünüyorum ama tabiki de fabrikadan çıktığı haldeki gibi olması mümkün değil, faydası olarak eski haline göre biraz daha randumanlı çalışan bir motor elde edersiniz :)
1500 Tl'ye filan mal olur :)
Kendi aracıma hiçbir şekilde rektefe yaptırmayı düşünmüyorum hem rektefeye gerekte yok motoru sorunsuz bir şekilde çalışıyor, yaptırdıktan sonrada benim istediğim gibi olmayacağı düşüncesi ve orjinalliğinin bozulacağını düşündüğüm için onun yerine eğer imkanım varsa yeni bir arabaya geçiş yaparım :)

Son düzenleme:
%100 orjinal parçalar kullanırsanız 2nin bile üstüne çıkabilir. ama 19lar için her mala orjinal abi diyerekten sattıkları için 1.5lara mâl olur.

bizim aracın rektefe maliyeti osmaniyede 1700 e yapıldı 1,6 karbüratörlü r19 du üst kapak contası piston sekman aklına ne gelirse değiştirdiler

500 - 600 Lira'ya Sadece Segman Atılır Buda En Fazla 1 Yıl Dayanır, İçinizde Hep Bir Korku Olur Nerede Kalacağım Diye ?
İşinin Ehli Düzgün Bir Rektefeye'ci Profesyonel Bir İş Çıkarabilir ve Sonuçları İyi Olabilir, Buda 1500 - 2500 Gibi Bir Maliyet Tutar Orjinal Parçalar İle.

1- ) Motor Rektefeyesi Motorun Miladı Dolduğunda Yapılır,

2- ) Düzgün Yapılırsa Faydası Şöyle Olur Düşünün Bir Bilgisayara Format Atıyorsunuz ve Fabrikadan Yeni Çıkmış Gibi Oluyor,

3- ) Orjinal Parçalar İle 1.500 - 2.500 Arası,

4- ) Görüşler Belirtilmiş,

5- ) Önce Düzgün Bir Usta Bulmalısınız, Ardından Orjinal Yedek Parça :eyv

bizim aracın rektefe maliyeti osmaniyede 1700 e yapıldı 1,6 karbüratörlü r19 du üst kapak contası piston sekman aklına ne gelirse değiştirdiler

Üstad ben Kadirli'de yaşıyorum. Osmaniye'de kime yaptırdın? Memnun musun?

Son düzenleme:
Üstad ben Kadirli'de yaşıyorum. Osmaniye'de kime yaptırdın? Memnun musun?
abi kadirlinin neresinde oturuyosun

ben hatayın erzin ilçesindeyim kardeşim erzinden agyar üzerinde gelirsem 15 dakikada osmaniyedeyim merkez TUVTURK ün bulunduğu yerdeki sanayi sitesinde ABATAY adında bir servis var sadece motor bölümüyle ilgileniyorlar ben memnunum cok iyi ilgilendiler allah razı olsunlar plaka 16 osmaniyede kazıklarız düşüncesiyle yaklastılar babama babamda parçaların tek tek markalarını sayarak işleme başlayınca adamlar sasırdılar abi sen bunları nerden biliyorsun dediklerinde ben oyak renault fabrikasından emekliyim deyince bütün dükkan itinayla ilgilendiler

ABATAY OTOMOTİV
Telefon-1 0328 826 05 23
Telefon-2 0532 500 08 70
Telefon-3 0544 860 83 81
2. SANAYİ SİTESİ J-2 BLOK NO:2 OSMANİYE

Geri