Merhabalar Arkadaşlar ; 2016 model icon 1.5 dizel araç sahibiyim, ilk kez Renault kullanmaya başladım , daha önceleri Fiat ve hyundai kullanmıştım.. CAPTUR'a Alışıyorum gün geçtikçe, sizlerle paylaşmak ve tecrübelerinizden faydalanmak adına bir sorum olacak arkadaşlar. Araç ile yokuş dan aşağıya inerken 1 . vites olsun 2. vites olsun ayağımı frenden çektiğimde araçta normal bir ivmede gitmiyor. motor freni düşük vites de aracı yavaşlatmıyor neden olabilir ? en son Hyundai getz 1.5 dizel motor kullanıyordum o araçta yokuş aşağı inerken araç gayet yavaş bir ivme ile iniyordu..1. ve 2. vites te ( captur da ise 2. vites de aşağı inerken 50 km ' yi gördüm .. 1. Vites ile inerken frene basmasam 30 km geçecek nerdeyse.. benim bildiğim yokuş aşağı inerken araç düşük vites kopresör yapar ve hızlanmasını engeller. bu durum en çok karlı bir ortam da yokuş aşağı inişte işimize yarar frene basmadan sağlıklı bir yavaşlama veya hızın sabit kalması gerçekleşir.. Captur da bu durumu çözemedim şimdilik sizlerden bu konuda tecrübelerinizi öğrenmek isterim abiler bu arada ilk full depo ile 875 km yaptım şehir içi %70 şehir dışı % 30 kullanımı ile.. yorumlarınızı bekliyorum..