Modifiye araçlar kaza riskini artırıyor

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepkime puanı
0
Puanları
36
[h=2]Sürücülerin genellikle süs amaçlı yaptırdıkları değişikliklerin trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, kaza riskini artırdığı bildirildi.[/h]
modifiyeli_araclara_ceza_yagdi_1418366132_4153.webp



Araçlarında genellikle süs amaçlı değişiklik yaptıran sürücülerin trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, bunun da kaza riskini artırdığı bildirildi.
Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol, AA muhabirine, son dönemde üzerinde değişiklik yapılan, kişiselleştirilen "modifiye" araç sayısının arttığına işaret etti.
Modifiye araçların öncelikle kötü bir görüntü oluşturduğunu, aynı zamanda çevre kirliliğine sebebiyet verdiğini belirten Erol, bu tür araçların kaza riskini ve kazalardaki ölüm ve yaralanma oranını da artırdığını söyledi.
Araçlara renkli cam filmi takılmasının, abartılı egzoz kullanılmasının ve otomobillerin yaylarının kesilmesinin yasak olduğunun altını çizen Erol, kurallara uymayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'na göre ceza yazıldığını kaydetti.
"Cezası yazılan araçlarda ikinci sefer de modifiye kullanılması durumunda araçları bağlayarak otoparka çekiyoruz ve trafikten men ediyoruz" diyen Erol, sürücülerin araçlarını, fabrika çıkışlı teknik belgeli, orijinal haliyle kullanmaları uyarısında bulundu.
"Kaza riski artıyor"
Araçlarda yapılan her türlü teknik değişikliğin ve şekil değişikliğinin yasak olduğunu tekrarlayan Erol, bu değişikliklerin kaza riskini artırdığını vurguladı.
Erol, "Örneğin araç camlarına renkli film takılmasının ardından sürücünün görüş açısı yarı yarıya düşüyor. Özellikle geceleri sürücüler renkli camlardan dolayı çevresinde olan bitenleri anında fark edemiyor ya da göremeyebiliyor. Bu da dikkatsizlikle kazaların artmasına neden oluyor. Kazaların olması durumunda ise filmli camlar kırılmadığından araç içerisinde sıkışan yolcu kendisini dışarıya atamıyor. Bu da kaza anındaki yaralanma ve ölüm oranını artıyor" dedi.
"Yayı kesik araçlar takla atabiliyor"
Öte yandan son dönemde yayı kesilmiş araçlara sıkça rastladıkları anlatan Erol, şunları kaydetti:
"Bu araçlar yere çok yakın olduğundan yollarda oluşmuş tümseklere rahatlıkla çarpabiliyor. Eğer araç hızlı seyrediyorsa bu aracın çarpmanın etkisiyle takla atma riski çok yüksek. Geçmiş dönemlerde bu tür kazalara oldukça fazla şahit olduk. Sürücülerin özellikle araç yaylarını kesmemelerini öneriyoruz. Aksi durumda sürücülerin araçlarındaki her değişiklikte hem kendi can güvenliğini hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye sokacaklarını bilmelerini istiyoruz."
Erol, modifiye araçlara 189 liradan başlayan para cezası yazdıklarını sözlerine ekledi.
 
Bu habere ne yorum yazacağımı bilemedim. Şimdi ceza mutlaka yazılsın desem, Tayfun kardeşim gibi arabada neredeyse orjinal yer bırakmamış modifiyeli kardeşlerim kızacak. Yazılmasın dersem, sade bakımını normal yaptıran bir vatandaşın aracına, modifiye yaptırmış ve zapt edememiş gelmiş vurmuş, burada da gariban insanlar kızacak. Onun için yorum yok diyorum.qw
 
Yayları kesik araçlar tümseklere çarpıyor diyeceğinize yolları iyileştirin. Adamlar Avrupa'da Ferrari'ye biniyor aracın altına neredeyse 4 parmak giriyor ama yağ gibi sürüyorlar. Biz kasise çapraz gir, çukurdan kaç bilmem ne. Ayıp arkadaş ayıp.
 
Her zaman dediğim gibi orjinalinden şaşmayacaksın. Ne kasise çapraz gireceksin, ne de trafik polisini görünce yolunu değiştireceksin. Az aşım ağrısız başım diyecesin.:eyv
 
Yol bozuklugundan kaza riski artiyor demiyorda. Araçlara laf atiyorlar. Ne sacma modifiyeli aracin kaza riskini artirdigi habermi simdi bu. Yere yakin araba takla atmaz..
 
Yol bozuklugundan kaza riski artiyor demiyorda. Araçlara laf atiyorlar. Ne sacma modifiyeli aracin kaza riskini artirdigi habermi simdi bu. Yere yakin araba takla atmaz..

Ağzına sağlık abi iyi dedin.
 
Yol bozuklugundan kaza riski artiyor demiyorda. Araçlara laf atiyorlar. Ne sacma modifiyeli aracin kaza riskini artirdigi habermi simdi bu. Yere yakin araba takla atmaz..

Umarım bunu bilerek söylemiyorsundur. Çünkü aracın yere yakınlığı ile takla atmamasının alakası yok. Bir makinacı olarak söylüyorum. Sen kalın ve geniş teker takacağım diye rotları kestireceksin, denge çubuklarıyla oynayacaksın, aracın basma ve ağırlık mukavemetine göre ayarlanmış yayları değiştireceksin, direksiyon simidinin çapıyla oynayıp dönme tur sayısıyla oynayacaksın sonra da arabayı yere yapıştıracaksın. Atmasın taklayı da görüyüm. Bir şey söylüyorsanız bilinçli söyleyin. İnsanların canına mal olacak bilgiler öyle hart diye söylenmez. Saygılarımla.
 
Geri
Üst