Mobil 1 ESP Formula 5W-30

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YILDIRIM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YILDIRIM

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2005 lpg li aracım için uzun aramalar sonu şu yağa karar verip sipariş verdim bakalım sonuç nasıl olacak eski yağ 10/40 elf sporti . Yağ değiltirmeden önce birdizi test yapayım diyorum biraz daha bilimsel olsun ses azaldı demeyimde desibeli yazayım yani. titreşim testi ve ses testi yapmayı düşünüyorum başka neleri test edebiliriz değişim öncesi ?

Yağ ve fiyatı şurdan inceleyebilirsiniz Mobil 1 ESP Formula 5W-30 4LT DPF Araçlara Uygun Benzinli Dizel Motor Yağı ( Üretim Yılı : 2016 )
http://www.hepsiburada.com/mobil-1-...motor-yagi--uretim-yili--2016--p-OTYAGMBL0003

Yakıttaki değişime de dikkat edebilirsiniz. Tahminen ort. 0.2-0.3 lt düşer.

Üretici firmanın tavsiye ettiği kalınlıkta yağ kullanman daha iyi olacaktır...

Üretici firmanın tavsiye ettiği kalınlıkta yağ kullanman daha iyi olacaktır...

Merhaba 5 30 öneriyor zaten sadece elf degil ve full syntetic. Ayrıca renault bu motor icin lpg düşünerek tasarım yapmamış ama ben birçok kişi gibi lpg li kullanıyorum. Yani lpg benzine göre 200 derece daha yüksek bir ısı üretiyor. Bu da önerilen yağın ve katelizörün daha erken bozulmasına neden oluyor . yanlış anlamayın lütfen çok bilir bilir yazmışım ama tüm okuduklarım buna işaret ediyor belkide siz haklısınız deneyip görecegiz artık:)

şimdi her yağı değiştirmenden motor sesi azalır zaten...
şimdi git eski yağının yenisini koy, yine azalır motor sesin...

10 ile 5 in farkı sadece vizibilitesi değil........

katalizör ile motor yağı arasındaki ilişkiyi açıklayabilen bir motorcu gelsin, dişimi kıracam...

sen bilin deyince kavga çıkmazmış...

reno 10/40 i öneriyor...

Bu arada mobil ESP ve total ECS ineo Castrol Edge gibi yağlar pahalı ve Euro 5 motorlar için diye biliyorum. Yani dizel örneğinde olduğu gibi dpf filtresi olan yeni nesil araçlar için. Ben en son Elf Evolution 5/40 kullandım. Ama yağın iyisinden elbette zarar gelmez.

Ankara / 2007 model 1.5 dci Megane II Expression Faz II Hatchback

şimdi her yağı değiştirmenden motor sesi azalır zaten...
şimdi git eski yağının yenisini koy, yine azalır motor sesin...

10 ile 5 in farkı sadece vizibilitesi değil........

katalizör ile motor yağı arasındaki ilişkiyi açıklayabilen bir motorcu gelsin, dişimi kıracam...

sen bilin deyince kavga çıkmazmış...

reno 10/40 i öneriyor...
Eyvallah saygı duyuyorum yalnız senin dişe yazık olacak :)
Reno 10 40 öneriyor derken ... kitapçıkta benzin lpg için 5 30 yazıyor .
11da8645d1f44aa5353ee04f481c627e.webp tüm euro 4 motorların büyük çoğunluğu 5 40 öneriyor amaaaa euro 4 standartları belirlenirken unutmayın daha euro 5 yoktu. Ve 5 30 daha sonra üretildi. Tam sentetik yağlar euro 4 standartlarını karşılıyorlar. Katalizör bildiginiz gibi küçük deliklerden oluşur ve yanma esnasında çıkan is ve küllerle tıkanır. İşte tam bu noktada yağın ve yakıtın kül oranı katalizörle olan ilişkidir. ( senin diş e yazık oldu ) haaa bide lpg nin yanma ısısı benzinden fazla olduğu içi n lpg li araçlarda kullanılan sıradan yağlar daha çabuk bozulup katalizörü çok daha hızlı bozabilir, bide bu yağın içindeki deterjan olayı digerlerinden daha fazla . Sonuçta araç sizin isterseniz motora zeytinyağıda koyabilirsiniz eyvallah . Ama benim gördügüm gerçekler bunlar. Donma derecesi -45 c ,parlama 245 c, 40c de 72.8 100 c de 12.1 viskozite degerleri ile motul ,castrol, liqu m, shell yağların çok ilerisinde ( mobil süper 2000 ve 3000 değil mobil1 den bahsediyorum)

2005 lpg li aracım için uzun aramalar sonu şu yağa karar verip sipariş verdim bakalım sonuç nasıl olacak eski yağ 10/40 elf sporti

:D buradan 10/40 öneriyor diye tahminde bulunmuştum...yani üretici ne öneriyor ise anlamanımda idi...
ayrıca katalizörün motoru tıkaması olayı : is , duman olayı hikaye..onlar yakıttan gelir...yağın katalizöre etkisi ancak araba yağ yakar ise mümkündür...

dişlerim hala sağlam hehe

:) peki

Geri