Memleketim Yangın Yeri.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş

İzmir’de yolsuzluk iddialarını protesto eden bir grup Alsancak’tae toplandı. Grup daha sanra “Hükümet İstifa” sloganları atarak Halk Bankası’na doğru yürüyüşe geçti.

Ankara Kızılay’da toplanan grup AKP İl binasında doğru yürüyüşe geçti. Polis, gruba Mithat Paşa Caddesi üzerinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti

Ankara’dabüyük rüşvet operasyonunu ardından ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına tepki gösteren gruplar hükümeti istifaya çağırarak eylem yaptı.Güvenpark’ta toplanıp Mithatpaşa Caddesi’ne giden gruba polis müdahalede bulundu. Polisin biber gazlı müdahalede bulunduğu grup polise havai fişek, taş ve şişelerle karşılık verdi. Polisin gruba müdahalesi yer yer sürüyor .
Güvenpark’ta toplanan yaklaşık 500 kişilik grup “Hükümet istifa” pankartı açarak, sloganlar atarak Ak Parti İl binasına yürüdü. Hükümeti istifaya davet eden dövizler taşıyan eylemcilerin bazılarının ayakkabı kutusu taşıdıkları dikkat çekti. Eylemcileri burada polis TOMA ve çevik kuvvet ekipleri ile barikat kurarak durdurdu.
Burada belli bir süre slogan atan grup adına yapılan açıklamada, “Soygun, hırsızlık ve rüşvet yangını üflemekle sönmez. Hükümet istifa denildi. Göstericiler il binası önündeki TOMA’ya basın açıklamalarını asarak olaysız dağıldı. Bir başka eylem ise Kuğulu Park’taydı burada toplanan yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atıp hükümeti istifaya davet etti. Başkent’teki bir sonraki eylem durağı yine Güvenpark oldu. Burada da bazı Sivil Toplum Örgütleri toplanarak eylem yaptı. Eylemciler, ellerinde pankartlarla “Hükümet istifa” sloganları attılar.
Ankara Kızılay’da toplanan grup AKP İl binasında doğru yürüyüşe geçti. Polis, gruba Mithat Paşa Caddesi üzerinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ediyor.

İstiklal Caddesi’nde müdahele

Polis İstiklal Caddesi’ndeki bazı gruplara TOMA ile müdahale etti. Polis Taksim Meydanı’nı yaya ve araç trafiğine kapattı.

Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi’nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı’na yürümek isteyince polis müdahale etti. TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile gruplara müdahale edilirken, bazı göstericilerin TOMA’ya taş attığı görüldü. İstiklal Caddesi’nde olaylar yer yer devam ediyor.

31 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kılıç’ın verdiği bilgiye göre, şu ana kadar Baro’ya bildirilen gözaltı sayısı 31 kişi. Gözaltına alınanlardan 3′ü avukat.

PLASTİK MERMİ VE GAZLI SU YİNE SIKILDI

Taksim’e çıkmak için Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde toplanan kitleye polis Taksime çıkma izni vermedi ve toplanmaların izinsiz olduğu uyarısı yaptı. Göstericiler dağılmayınca önce çevikkuvvet polisleri ile gruplar dağıtıldı daha sonra İstaklal Caddesi üzerinde TOMA’lardan içine gaz karıştırılıdığı iddia edilen tazyikli su sıkıldı. Gruplar Galatasaray meydanında yeniden toplanınca burada polis plastik mermi ile müdehalede bulundu ve gösteriler ara sokaklara dağıldı. Gösterici gruplarının ara sokaklarda beklediği gözleniyor.

kaynak :
http://www.theworldline.com/

....... Boşluğu Siz Doldurun Artik , Ben Bişey Demiyorum... :asabi :asabi

Konu hakkında yorum yaparken dikkatli olunuz,facebook ile forumu aynı tutmayınız diyorum ve konu hakkında yorumum :bant diyorum...

Kerem abi affına sığınarak Renault Fan Club Formumuzda Siyaset olarak Haber yapmamamız gerekmektedir bir çok görüşlü kardeşimiz var birisi çıksa ters bişi yazsa kimse elini tutamaz yazar benim düşüncem forum Konusunun dışına çıkmaktadır Sadece siyaset mesajları için diyorum bunu da bilmenizi isterim :eyv

Amaç siyaset değil ülkemin güncel bir fotoğrafı .... neyse konu kilit itirazı olanı özel mesaj bölümüne beklerim efenim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri